Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το λατρεύει ο Ποπάυ! Το
σπανάκι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και πρέπει να υπάρχει σε
κάθε κουζίνα!
Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ υποστηρίζουν
ότι τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, συνδέονται με το
μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 14%.
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical
Journal αναφέρει πως μία μόλις μερίδα σπανάκι την ημέρα είναι αρκετή για
να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της πάθησης.
Παράλληλα, ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία
διαπίστωσαν πως το σπανάκι περιέχει ένα ανόργανο νιτρικό που ενισχύει τη
λειτουργία των μιτοχονδρίων, ενισχύοντας έτσι και την απόδοση των μυών.
Τα μιτοχόνδρια είναι τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» που
τροφοδοτούν κάθε κύτταρο του σώματος.