22.9 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΒΙΒΛΙΑΤο σχέδιο για τη χώρα | Νέο βιβλίο από τον Αντώνη Κοκορίκο

Το σχέδιο για τη χώρα | Νέο βιβλίο από τον Αντώνη Κοκορίκο

Κάθε μέρα μάς λένε ότι η χώρα χρειάζεται ένα «εθνικό σχέδιο». Μας κρύβουν ότι αυτό είναι σχετικά «απλό» και ότι ο καθένας το «έχει» μέσα του.

Η γεωγραφία μάς υποβάλλει, χωρίς να μας ρωτάει, την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η Ιστορία μάς υπαγορεύει τι μπορούμε να πετύχουμε οι άνθρωποι που κατοικούμε σ’ αυτή τη γωνιά της γης. Ο Πολιτισμός μάς αποδεικνύει ποιοι είμαστε και τι έχουμε ήδη πετύχει. Ο πληθυσμός της περιοχής είναι το υποκείμενο της ιστορίας, αυτός που θα δημιουργήσει το μέλλον μας.

Αυτό το βιβλίο διηγείται μια ιστορία των Ελλήνων (χωρίς τους μύθους), η οποία είναι γραμμένη στην πέτρα. Η ιστορία η γραμμένη στην πέτρα αφορά εσάς τους αναγνώστες. Και η πέτρα είστε εσείς.

Προσοχή! Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι επικίνδυνο! Όταν θα το έχετε διαβάσει, δεν θα μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν το γνωρίζετε.

Το σχέδιο για τη χώρα | Νέο βιβλίο από τον Αντώνη Κοκορίκο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα βιβλίο της κρίσης, το οποίο γράφτηκε μέσα στην κρίση και απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι για να βγούμε από την κρίση. Μπορεί να διαβαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σκοπούς.

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, σελ 617, στα κεντρικά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Τιμή έκδοσης 18 ευρώ. Στο ίντερνετ από 14,40 έως 16,20 ευρώ.

 Ως ιστορικό ανάγνωσμα, από μια συγκεκριμένη ιστορικά χρήσιμη οπτική γωνία και χωρίς το πλήθος των «μύθων» που έχουν περιβληθεί το ένδυμα της ιστορικής αλήθειας ενώ πρόκειται για ανακρίβειες, συχνά προκλητικές. Με έμφαση στις ιστορικές περιόδους που δεν έχουν τύχει προβολής, όπως η αρχαία ελληνική ιστορία πριν από τον 5ο και μετά τον 4ο αιώνες π.Χ., οι σκοτεινοί αιώνες της Ανατολικής (Βυζαντικής) Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η περίοδος των Οθωμανών και η νεοελληνική ιστορία μετά το 1945. Η συνέχεια του ελληνισμού μας υποχρεώνει να αξιολογήσουμε εξίσου προσεκτικά τις ιστορίες προδοσίας, εκμαυλισμού, αδιαφορίας και παρακμής με τις ελάχιστες ιστορίες δόξα, πλούτου, τιμής και προόδου.

Ως οδηγός στρατηγικού σχεδιασμού και καλλιέργειας της στρατηγικής νοοτροπίας των Ελλήνων χωρίς τη συμμετοχή των οποίων κανένα όραμα (ακόμα κι όταν υπάρχει) δεν μπορεί να γίνει πράξη επί των ημερών μας. Χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο, όχι μόνον πρωθυπουργός της προκοπής δεν μπορείς να γίνεις, αλλά ούτε δήμαρχος, ή σύμβουλος, ούτε επιχειρηματίας ή διευθυντικό στέλεχος, ούτε φοιτητής ή ερευνητής, ούτε δημοσιογράφος ή αναλυτής, ούτε δημόσιος υπάλληλος ή συνδικαλιστής, πολεοδόμος ή κοινωνικός λειτουργός.

Από όπου κι αν ξεκινήσει την έρευνά του ένας ερευνητής, από την παιδεία ή τη μετανάστευση, από την υγεία ως τη βιομηχανία, από τα ναρκωτικά ή το λαθρεμπόριο, από τη μουσική ή την αρχαιολογία, θα καταλήξει στα ίδια πάνω – κάτω συμπεράσματα. Στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, στην Αλβανία ή στη Σερβία, στην Παλαιστίνη ή στην Αίγυπτο οι άνθρωποι θα καταλήξουν στα ίδια πάνω – κάτω συμπεράσματα γιατί η γεωγραφία, η ιστορία, ο πολιτισμός και ο πληθυσμός είναι κοινά. Διαβάζοντας το βιβλίο, ο προσεκτικός αναγνώστης θα μπορέσει να συνθέσει την εικόνα όπως ένα πάζλ. Το βιβλίο, «Το σχέδιο για τη Χώρα», του Αντώνη Κοκορίκου, είναι το «εγχειρίδιο χρήστη» με το οποίο μπορείς να συναρμολογήσεις π.χ. ένα αυτοκίνητο, αντί να στέκεσαι αμήχανος πάνω από ένα σωρό ανταλλακτικά. 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 19:00

Polis Art Cafe-αιθριο Αρσακειου Μεγαρου

Πεσματζόγλου 5, Αθήνα

Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/201014556915886/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;