18.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤον αποκαλούν μαρξιστή: Αναδιανομή πλούτου ζητά ο Πάπας

Τον αποκαλούν μαρξιστή: Αναδιανομή πλούτου ζητά ο Πάπας

Ζήτησε από τον ΟΗΕ την προώθηση μιας «παγκόσμιας ηθικής κινητοποίησης» για την αλληλεγγύη προς τους φτωχούς – «Μια πιο ισότιμη οικονομική πρόοδος μπορεί γίνει μέσω νόμιμης ανακατανομής από το κράτος» είπε ο ποντίφικας.

Να αναδιανέμουν τον πλούτο στους φτωχούς, κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών ο πάπας Φραγκίσκος την Παρασκευή. Κάτι τέτοιο θα ήταν σπουδαία πράξη γενναιοδωρίας, που θα βοηθούσε στην αναχαίτιση της «οικονομίας του αποκλεισμού» που εφαρμόζεται σήμερα, σημείωσε ο Ποντίφικας στην ομιλία του προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και τους επικεφαλής του ΟΗΕ, που συναντώνται στη Ρώμη.

Ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική, που τον ένα χρόνο που βρίσκεται στον παπαικό θρόνο έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί «μαρξιστής» Πάπας, λόγω των ιδεών του και των ομιλιών, συχνά εξαπολύει δριμείες επιθέσεις κατά των αδικιών του καπιταλισμού και του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που «αποκλείει τόσο μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας».

Τον αποκαλούν μαρξιστή: Αναδιανομή πλούτου ζητά ο Πάπας

Την Παρασκευή ο Φραγκίσκος ζήτησε από τον ΟΗΕ την προώθηση μιας «παγκόσμιας ηθικής κινητοποίησης» για την αλληλεγγύη προς τους φτωχούς. «Μια πιο ισότιμη οικονομική πρόοδος μπορεί γίνει μέσω νόμιμης ανακατανομής από το κράτος, καθώς και της απαραίτητης συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών», σημείωσε ακόμα ο Ποντίφικας.

Ο ίδιος ο Φραγκίσκος αρνείται ότι είναι μαρξιστής και μάλιστα υποστηρίζει πως πέρασε χρόνια και χρόνια στην Αργεντινή μαχόμενος τις μαρξιστικές υπερβολές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επιμένει στις θέσεις του ότι «θέλει μια εκκλησία καλή και για τους φτωχούς».

Την Παρασκευή ο Πάπας προέτρεψε τον ΟΗΕ να προχωρήσει στους στόχους κατά των βασικών αιτιών της φτώχειας και της πείνας, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση «αξιοπρεπούς» εργασίας για όλους.

«Ειδικότερα, αυτό αφορά την πρόκληση όλων των αδικιών και της κουλτούρας του θανάτου, που στις μέρες μας υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε ακόμα πιο παθητικοί απέναντι τους».

πηγή: agioritikovima.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;