18.2 C
Athens
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒΙΝΤΕΟ Ομιλία Τσίπρα στην Βουλή: Εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες - Αυτοί...

ΒΙΝΤΕΟ Ομιλία Τσίπρα στην Βουλή: Εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες – Αυτοί είναι οι τέσσερις άξονες της πολιτικής μας

ΒΙΝΤΕΟ Ομιλία Τσίπρα στην Βουλή: Εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες – Αυτοί είναι οι τέσσερις άξονες της πολιτικής μας

“Πράγματι πήραμε δύσκολες επιλογές ευθύνης και σήμερα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης

Επιλέξαμε έναν δύσκολο συμβιβασμό για να αποτρέψουμε τα ακραία σχέδια.

Πρέπει να διαπραγματευτούμε ξανά για να διαμορφώσουμε τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε πολιτική συμμαχία στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε το κείμενο της συμφωνίας.

Άκουσα να λέγεται ότι το δημοψήφισμα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Όσοι το ισχυρίζονται αυτό είτε σφάλουν είτε παραπλανούν συνειδητά.

Η πρόταση της 25ης Ιουνίου, που απερρίφθη από το λαό προέβλεπε πεντάμηνη παράταση του προγράμματος, Τώρα μιλάμε για ένα τριετές πρόγραμμα.

Η τωρινή συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να τεθεί μια και καλή στο περιθώριο το ενδεχόμενο ενός Grexit. Και θα ήταν καλό να μην το επαναφέρουν αυτό κάποιοι στην Ευρώπη. Το θέτει ακόμα η γερμανική πλευρά στο τραπέζι. Όσες προοπτικές κι αν έχουμε, εάν κάποιοι επαναφέρουν αυτό το ζήτημα σκόπιμα, το φάντασμα δε θα φύγει ποτέ.

Η νέα συμφωνία  περιλαμβάνει και την αναδιάταξη του χρέους, για να γίνει βιώσιμο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που συζητείται πλέον δεν είναι αν θα γίνει, αλλά σε τι βάθος θα γίνει.

Η διακυβέρνηση της χώρας δε μπορεί να εξαντλείται στη διαπραγμάτευση. Υπάρχουν διαφορές ιδεολογικές μεταξύ μας. Στις κρίσιμες στιγμές είναι καλό αυτά να παραμερίζονται. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο ρόλος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς περιορίζεται σε μία σύγκρουση με τους έξω.

Όμως πιστεύω ότι για όλα τα δεινά της χώρας μας δεν ευθύνονται οι έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υποσχόμενοι να αλλάξουμε τη χώρα, Να σταθούμε απέναντι στη διαφθορά, Να δώσουμε τέλος στο πελατειακό κράτος. Αυτήν την ευθύνη δεν πρέπει να την ξεχνάμε.

Από αύριο ρίχνουμε το βάρος σε τέσσερις άξονες. Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Χτυπάμε, παράλληλα, τη φοροδιαφυγή. Ανοίγουμε τη βεντάλια για να συγκρουστούμε με τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα. Ανοίγουμε το διάλογο για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και προωθούμε δράσεις για τη στήριξη των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες οργιάζει η παραπληροφόρηση, θέλω να δηλώσω ότι οι αλλαγές στον Κώδικα και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016, δε θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης αποτελεί εγγύηση για την πρώτη κατοικία. Εάν χρειαστεί θα δώσουμε και μάχες για αυτό.

Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν έχει σημασία εάν κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ή τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Θλίβομαι για αυτές τις επισημάνσεις. Ωστόσο, δε μπορώ να μην απαντήσω, Σε ό,τι αφορά το δικό μου κώδικα αξιών η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού μας. Οχυρό μάχης για την προστασία των πολιτών. Και το οχυρό αυτό δε θα το εγκαταλείψω. Δε θα γίνουμε δειλοί. Εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα δοθούν με την ίδια αποφασιστικότητα και θα κερδηθούν.”

ΒΙΝΤΕΟ Ομιλία Τσίπρα στην Βουλή: Εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες - Αυτοί είναι οι τέσσερις άξονες της πολιτικής μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;