Από bostanistas.gr
Για όσους δεν τρώνε κρέας και θέλουν να φάνε μια μαγειρίτσα αλλιώς..
Στο βιβλίο του «Οψοποιών μαγγανείαι ήγουν καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστική», ο Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος, από την Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης στην Ευρυτανία, δίνει μια ωραία συνταγή μαγειρίτσας, στην οποία τα έντερα και η συκωταριά έχουν αντικατασταθεί με τόνο σε νερό.
Απλά πράγματα: Ψιλοκόβουμε πέντε φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα ματσάκι άνηθο και ένα μαϊντανό, τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αχνίζουμε, αλατίζουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και, αφού τα σοτάρουμε ελαφρά, τα σκεπάζουμε με ζεστό ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κούπα ρύζι Καρολίνα, δύο κούπες από ζωμό λαχανικών επιπλέον και τρεις κονσέρβες τόνο σε νερό, αφού τον διαλύσουμε με το πιρούνι. Μόλις η σούπα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και, όταν είναι έτοιμο το ρύζι, την αυγοκόβουμε.
Αν πάλι θέλετε κάτι πιο εκλεπτυσμένο για το τραπέζι της Ανάστασης, αλλά και για οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη μοναδική μαγειρίτσα θαλασσινών του Γκίκα Ξενάκη.
Υλικά