23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΚαναδάς: Ανώνυμοι τάφοι 1000 ιθαγενών παιδιών βρέθηκαν δίπλα στα σχολεία "πολιτισμικής συμμόρφωσης"

Καναδάς: Ανώνυμοι τάφοι 1000 ιθαγενών παιδιών βρέθηκαν δίπλα στα σχολεία “πολιτισμικής συμμόρφωσης”

 

Γράφει ο Διονύσης Παπαδόπουλος

Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ εκτός από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα ζουν αυτές τις μέρες ξανά την πιο ντροπιαστική σελίδα της ιστορίας τους.

Μέσα σε ένα μήνα έχουν βρεθεί χίλιοι ομαδικοί και ανώνυμοι τάφοι αυτοχθόνων παιδιών, μερικά από αυτά ήταν μόλις 3 ετών.


Αυτή την εβδομάδα, βρέθηκαν 751 τάφοι χωρίς σήμανση στην τοποθεσία ενός πρώην σχολείου αυτοχθόνων στην καναδική επαρχία του Σασκάτσουαν (Saskatchewan), λίγες εβδομάδες αφότου είχαν βρεθεί τα λείψανα άλλων 215 αυτόχθονων παιδιών σε ένα παρόμοιο σχολείο στη Βρετανική Κολομβία.

Oλα αυτά τα παιδια πέθαναν μετά απο βασανιστήρια, βιασμούς, υποσιτισμό και αρρώστιες μετά απο την βίαιη απομάκρυνσή τους από τις οικογενειές τους και τον τόπο καταγωγής τους, για να οδηγηθούν στα στρατόπεδα-σχολεία αναγκάζοντάς τα να υποστούν από την αρχή ένα πνευματικό και πολιτισμικό “σοκ και δέος”.

Η μεγαλύτερη στην ιστορία πολιτισμική γενοκτονία εναντίον των “βαρβάρων” και “αγριάνθρωπων” έγινε από ένα εκκλησιαστικό και πολιτικό κατεστημένο που κήρυττε “τα λόγια του Χριστού και της Αγάπης”.
 
Eίναι το ίδιο που διακατέχεται μέχρι σήμερα από μια περιφρόνηση και μίσος ενάντια στον ιθαγενικό κόσμο και τις αξίες του το ίδιο που έχει φθάσει το οικοσύστημα και την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού.
 
Η υποκριτική συγγνώμη του πρωθυπουργού του Καναδά, του Πάπα του Βατικανού και εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας δεν φτάνει.
 
Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις διακρίσεις εναντίον τους να δώσουν πίσω την γη στους αυτόχθονες να σταματήσουν τις εξορύξεις στους τόπους καταγωγής τους και να τους επιτραπεί να τους διαχειριστούν όπως αυτοί θέλουν.

Το ερώτημα είναι: πόσοι περισσότεροι τάφοι υπάρχουν στον Καναδά και πόσα ιθαγενή παιδιά υπέφεραν από ακραία κακομεταχείριση και πέθαναν κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής αφομοίωσης;

 
Μέχρι στιγμής, εκτός από τις χιλιάδες παιδιά των αυτόχθονων της Β.Αμερικής αλλα 6.000 παιδιά Αβορίγινων είναι επισήμως διαπιστωμένο ότι έχασαν τη ζωή τους στα σχολεία-κάτεργα του “Θεού” και το μέτρημα συνεχίζεται…
 
Πόσο μίσος πια μπορει να δεχτεί στην επιφάνειά του αυτός ο πλανήτης ;
 
Δεν θα δημοσιεύσω τίποτα από τα “τόπ στόρυ” των παγκόσμιων ΜΜΕ μονο το τραγούδι ενός παιδιού των απογονων των Saskatchewan της Buffy Sainte Marie (STARWALKER): ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;