17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΕΙΦΟΡΙΑΔιήμερο με σπορο-βόμβες από τη "Μαμαγαία"

Διήμερο με σπορο-βόμβες από τη “Μαμαγαία”

Η Μαμαγαία μας προσκαλεί σε διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δημιουργεί ευκαιρίες συλλογικής και ατομικής δράσης ώστε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε τον κόσμο που ζούμε!

1) Παρασκευή 6/5, 18.00-20.30, ECOGNIZE project – “Μια συλλογική παρέμβαση για την κλιματική αλλαγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης” στο Πάρκο Τσέπης της Ιωάννου Μιχαήλ με Αγαπηνού.

Έχεις ενημερωθεί για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της;

Γνωρίζεις τι σημαίνει κλιματική μετανάστευση; Που συμβαίνει στον πλανήτη;

Έχεις συναντήσει ή ακούσει για κλιματικούς μετανάστες στον περίγυρό σου;

Σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις σε μία συλλογική και δημιουργική παρέμβαση για την κλιματική αλλαγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης;

Αυτά και πολλά παρόμοια ερωτήματα θα μας απασχολήσουν στο ECOGNIZE, ένα project της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Μαμαγαία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας Climate of Change. Σκοποί του έργου αποτελούν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση νέων (18-30 χρονών) για την κλιματική κρίση, την κλιματική μετανάστευση και την κλιματική δικαιοσύνη. Τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθούν 7 δωρεάν συναντήσεις – εργαστήρια στα οποία οι συμμετέχοντες θα διαμορφώσουν μία παρέμβαση στην πόλη, σχετική με το θέμα της καμπάνιας μέσα από:

-Ποικίλα συμμετοχικά εργαλεία ενδυνάμωσης ομάδας και βιωματικής μάθησης

-Οικο-φεμινιστικές χαρτογραφήσεις και περιπατητικές διαδρομές στο δημόσιο χώρο της πόλης

-Δημιουργία φωτογραφικού, καλλιτεχνικού και οπτικοακουστικού υλικού

Αν είσαι νέος, νέα, 18 με 30 χρονών, ή/και μεγαλύτερος/η με όρεξη για αναζήτηση νέας γνώσης, μοίρασμα και δημιουργία, ζεις στη Θεσσαλονίκη ή στα πέριξ και σ’ ενδιαφέρουν όλα τα παραπάνω μπορείς να πάρεις μέρος στις συναντήσεις και εργαστήρια του ECOGNIZE τα οποία ξεκινούν αυτή την Παρασκευή.

* Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

2) Σάββατο 07/05, 10:00-16:00, Seed-bombing Lab: Ελάτε να φτιάξουμε σπορο-βόμβες!

To Seed-bombing Lab είναι ένα διαδραστικό εργαστήριο για νέους και νέες με διάθεση ακτιβιστικής δράσης και έχει ως στόχο να προσφέρει προσιτά εργαλεία και απλές καθημερινές πρακτικές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κλιματικής δικαιοσύνης. Στο εργαστήριο θα φτιάξουμε Seed bombs ή αλλιώς σπορο-βόμβες, δηλαδή μπάλες από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους φυτών και προσφέρουν όφελος στη βιοποικιλότητα. Παράλληλα, θα μιλήσουμε για την αστική αειφορία και τις δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, 10:00-16:00, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτό σε όλους και όλες. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν, με δικό μας πούλμαν και θα γίνει τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Προϋπόθεση αποτελεί η κράτηση θέσης μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.

* Επειδή οι θέσεις μας είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ActionAid Hellas στο πλαίσιο της καμπάνιας Climate of Change.

3) Σάββατο 07/05,10:00, Εθελοντικός Καθαρισμός Παραλίας Πυλαίας με τους “The Cleaningans” (μετά την Απολλώνια Πολιτεία με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο)

Μετά από 3 αυτοψίες στην ακτογραμμή απόστασης περίπου 2 χλμ, τους τελευταίους 5 μήνες κι έπειτα από την καταγραφή όλων των σημείων που χρειάζονται επέμβαση, έφτασε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε μανίκια, να φορέσουμε γάντια και να δράσουμε όπως εμείς ξέρουμε με σκοπό να δώσουμε πίσω στην παραλία την μορφή που της αξίζει.

Η συνάντηση θα είναι στην συμβολή της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής (με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο) με την οδό Φλώριδας (μετά την Απολλώνια Πολιτεία και το Lidl στα δεξιά).

Βρείτε την παραλία στο Google Maps:

https://maps.app.goo.gl/iSuTNjgfCg5V8gZf8

Βρείτε το σημείο συνάντησης στο Google Maps:

https://maps.app.goo.gl/71qALzHB5DaUmBm66

Διήμερο με σπορο-βόμβες από τη "Μαμαγαία"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;