10.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ7 τρόποι βελτίωσης της ασφάλειας του σπιτιού σας

7 τρόποι βελτίωσης της ασφάλειας του σπιτιού σας

 

7 τρόποι βελτίωσης της ασφάλειας του σπιτιού σας

 

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί πολύ με την πάροδο των χρόνων και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τα σύγχρονα συστήματα είναι πιο ευέλικτα από ποτέ. Από ψηφιακές κάμερες ασφαλείας έως κλειδαριές με τηλεχειρισμό, πολλά συστήματα ασφαλείας είναι αυτοματοποιημένα και ελεγχόμενα μέσω μιας εφαρμογής εγκατεστημένης στο κινητό σας τηλέφωνο. Αυτή η εφαρμογή σας παρέχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το σπίτι σας, ανα πάσα στιγμή στην παλάμη του χεριού σας, προσφέροντάς σας ηρεμία και προστασία. Μια αξιόπιστη εταιρεία παροχής συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας, μπορεί να σας προσφέρει μια δωρεάν μελέτη του χώρου σας και αφουγκραζόμενη τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, να σας προσφέρει μια εξατομικευμένη λύση προστασίας και ασφάλειας της περιουσίας σας, συνδυάζοντας τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας αλλά και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.

 

Εκτός όμως από αυτές τις υπερσύγχρονες αλλά και κοστοβόρες εγκαταστάσεις προστασίας, υπάρχουν και άλλοι επιπλέον και πιο οικονομικοί τρόποι για να θωρακίσετε το σπίτι σας από πιθανούς εξωτερικούς κινδύνους. Για το λόγο αυτό λοιπόν, έχουμε συντάξει μια λίστα από 7 συμβουλές βελτίωσης της ασφάλειας του σπιτιού σας, ώστε να καταφέρετε να αποτρέψετε τους επίδοξους εγκληματίες από τη διάρρηξη της ίδιας σας της οικίας.

 

1 Μην κρατάτε τα αντικείμενα αξίας σας σε κοινή θέα

Θα παρατηρήσετε ότι ένα από τα συνηθισμένα θέματα σε αυτήν τη λίστα είναι απλά να μην μετατρέψετε τον εαυτό σας και την περιουσία σας σε εύκολο στόχο. Εάν δεν είστε προκλητικοί σχετικά με την κατοχή αντικειμένων αξίας, τότε αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να ενθαρρύνετε τους διαρρήκτες να “μεταβούν” στο επόμενο σπίτι-στόχο. Εάν για παράδειγμα έχετε ένα ωραίο αυτοκίνητο στην κατοχή σας, φυλάξτε το στο γκαράζ. Εάν από την άλλη έχετε μια μεγάλη και εντυπωσιακή τηλεόραση, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά κατα τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

2 Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα κρυμμένα κλειδιά σας

Το πρόβλημα με την απόκρυψη ενός εφεδρικού κλειδιού είναι ότι πρέπει να το τοποθετήσετε σε ένα μέρος που είναι σχετικά εύκολο να το βρείτε και να το θυμάστε – αλλά αυτό το καθιστά επίσης εύκολο στην εύρεσή του από έναν έμπειρο διαρρήκτη. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα έξυπνο κλείδωμα πόρτας που μπορεί να ξεκλειδωθεί με ένα κλειδί σε συνδυασμό με έναν μοναδικό κωδικό χρήστη. Αυτός ο κωδικός μπορεί να κοινοποιηθεί σε φίλους και συγγενείς, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στο σπίτι σας χωρίς να διακινδυνεύσουν να βρεθεί ένα εφεδρικό κλειδί από έναν διαρρήκτη.

 

 

3 Μην αποκαλύπτετε την απουσία σας από το σπίτι

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εργαστείτε ομαδικά. Εάν είστε μακριά από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια καλή ιδέα είναι να ζητήσετε από τους γείτονές σας να συλλέγουν το ταχυδρομείο σας, να κόβουν το γκαζόν σας και να κάνουν άλλα πράγματα που εμποδίζουν το σπίτι σας να φαίνεται ακατοίκητο. Ακόμη και το να αφήσετε το αυτοκίνητό σας παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο μπορεί να είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι για τους διαρρήκτες ότι το σπίτι σας είναι άδειο και ότι αποτελεί πιθανό στόχο.

 

 

4 Μην “κρύβετε” υπερβολικά το σπίτι σας

Ακόμα και με όλες αυτές τις προφυλάξεις, μερικές φορές η καλύτερη ενέργεια δράσης είναι να απογορεύσετε με φυσικό τρόπο την είσοδο των διαρρηκτών στο σπίτι σας. Η αποφυγή υψηλών φρακτών γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα δεν σημαίνει αποκλειστικά την έκθεση του οικήματός σας σε διαρρήξεις, αλλά ταυτόχρονα τον περιορισμό των επιλογών διάρρηξης. Η υπερβολική χρήση συστημάτων ασφαλείας, μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα, διότι μπορεί να καταστήσει το σπίτι σας ως το νο.1 στόχο παραβίασης.

 

5 Αποφύγετε τις πόρτες με γυαλί κοντά στην περιοχή της λαβής

Οι πόρτες με γυαλί γύρω από τη λαβή είναι επίσης δελεαστικές για τους διαρρήκτες, οι οποίοι μπορούν γρήγορα να σπάσουν το γυαλί και να εισέλθουν στο σπίτι σας. Μην κάνετε πιο εύκολη τη “δουλειά” των διαρρηκτών.

 

6 Επενδύστε σε φώτα που ενεργοποιούνται με την κίνηση

Τα φώτα που ενεργοποιούνται με κίνηση, ειδικά ως μέρος ενός μεγαλύτερου αυτοματοποιημένου οικιακού συστήματος, μπορούν να αποτελέσουν έναν τέλειο τρόπο για να κρατήσετε τους διαρρήκτες και τους εγκληματίες έξω από το σπίτι σας. Ένα ξαφνικό φως που φωτίζει τη φιγούρα του διαρρήκτη, μπορεί συχνά να είναι αρκετό για να τον απωθήσει από την προσπάθειά του να εισχωρήσει στο σπίτι σας.

 

7 Κρατήστε το δεύτερο όροφο σας ασφαλή

Ενώ οι πόρτες και τα παράθυρα του πρώτου ορόφου σας ενδέχεται να είναι οπλισμένα και έτοιμα για χρήση, συχνά ξεχνάμε να προστατέψουμε τα τρωτά σημεία που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο της οικίας μας. Οι αισθητήρες παραθύρων, οι ανιχνευτές θραύσης γυαλιού και οι κλειδαριές είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να αποτρέψετε τους διαρρήκτες να προσπαθήσουν να εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω του δεύτερου ορόφου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει όλα τα παράθυρα τη νύχτα και ότι έχετε τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε περίπτωση που βρίσκεστε εκτός της οικίας σας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;