Καφές
Επειδή όταν ετοιμάζετε τον καφέ σας με «φίλτρο πίεσης» (δοχείο με έμβολο που στο κάτω μέρος έχει ένα μεταλλικό δικτυωτό φίλτρο) μεγάλη ποσότητα της ουσίας cafestol (η οποία αυξάνει τα επίπεδα της LDL ή «κακής» χοληστερόλης) περνάει στο ρόφημα , καλό είναι να πίνετε καφέ με απόσταξη από χάρτινο φίλτρο, το οποίο εγκλωβίζει την μεγαλύτερη ποσότητα της cafestol. Αν πίνετε Espresso δεν έχετε θέμα γιατί η ποσότητα είναι πολύ μικρή.
Γαρίδες
Λέμε ναι στα θαλασσινά αλλά όχι στις γαρίδες. Μια μερίδα γαρίδες, έστω και αν τις μαγειρέψετε χωρίς λίπος (βούτυρο, λάδι κλπ) περέχει περίπου 190 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνης. Γι αυτό αντί για γαρίδες, προτιμήστε άλλα θαλασσινά με λιγότερη χοληστερόλη.
Τορτίγια από αλεύρι
Αν έχετε χοληστερίνη, αποφύγετε την τορτίγια ακόμη κι αν πρόκειται για τορτίγιες από αλεύρι ολικής άλεσης. Έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από ό,τι οι τορτίγιες καλαμποκιού (με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν τηγανίζετε τις τορτίγιες καλαμποκιού σε λάδι!). Ακόμα και με την τορτίγια καλαμποκιού, ωστόσο, πρέπει πάντα να ελέγχετε την ετικέτα της συσκευασίας για να βεβαιωθείτε τα υλικά της παρασκευής της.
Μπάρες δημητριακών
Αν και μοιάζουν με υγιεινή επιλογή, δεν είναι πάντα. Γι αυτό να ελέγχετε πάντα την ετικέτα της συσκευασίας για να δείτε πόσα κορεσμένα λιπαρά μπορεί να έχει μια και μόνο μπάρα. Οι περισσότερες περιέχουν φοινικέλαιο και φοινικοπυρηνέλαιο, που προσθέτουν κορεσμένα λιπαρά.