20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΑυξημένος ο κίνδυνος για σαλμονέλα στις συσκευασμένες σαλάτες

Αυξημένος ο κίνδυνος για σαλμονέλα στις συσκευασμένες σαλάτες

Αυξημένες πιθανότητες μόλυνσης από το βακτήριο της σαλμονέλας έχουν οι σαλάτες και το σπανάκι που πωλούνται κομμένα σε πλαστικές συσκευασίες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία. 
Όπως φάνηκε στις εργαστηριακές αναλύσεις, τα κομμένα φύλλα εκκρίνουν χυμούς, οι οποίοι λόγω των θρεπτικών συστατικών και της υγρασίας αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του επικίνδυνου μικροοργανισμού, που μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρος.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παρουσία των χυμών κάνει πιο επιθετική τη σαλμονέλα και έτσι αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του καταναλωτή, κάνοντας ακόμα και έως 2.400 φορές πιο πιθανό να εκδηλωθεί το μικρόβιο. 
Αυξημένος ο κίνδυνος για σαλμονέλα στις συσκευασμένες σαλάτες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;