7.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑ"Δεκατιανό στα Σχολεία" για 11.000 μαθητές σε 64 Δημοτικά

“Δεκατιανό στα Σχολεία” για 11.000 μαθητές σε 64 Δημοτικά

Κάθε καινούργια χρονιά που ξεκινά φέρνει μαζί της την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον και υπόσχεται ότι τα όνειρα όλων μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Το 2015 ήταν πραγματικά δύσκολο και έφυγε αφήνοντας  μια πικρή γεύση. Αλλά μόνο μέσα από τις δυσκολίες γεννιέται η ελπίδα, οι συνεργασίες και ο εθελοντισμός και μόνον έτσι οι άνθρωποι γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά που ζεσταίνει όσους το έχουν ανάγκη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σύμπραξης και ομαδικής προσπάθειας αποτελεί το πρόγραμμα «Δεκατιανό στα Σχολεία» το οποίο οργανώθηκε, συντονίζεται και υλοποιείται από την εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες σίτισης.

Οι εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους μετά από πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με σκοπό την υποστήριξη 11.000 μαθητών σε 64 Δημοτικά Σχολεία που αντιμετωπίζουν  οικονομικά προβλήματα και στο σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

«Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να αποδώσει σωστά ένας ολόκληρος μηχανισμός. Από την πρώτη ύλη των προϊόντων, μέχρι να φτάσει το δεκατιανό στα χέρια των μαθητών και μαθητριών. Με ασφάλεια και με τρόπο ανθρώπινο αφού εμπλέκεται σε αυτό ένα μικρό δίκτυο γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εθελοντών από τα καταστήματα μας» εξήγησε ο κος Βλάσσης Γεωργάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Γρηγόρης Μικρογεύματα.

Καθοριστική σημασία στην επιτυχία της προσπάθειας είχε η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι εθελοντικά δημιούργησαν μια αλυσίδα αγάπης με σκοπό να φτάσουν τα γεύματα στα παιδιά.

Δάσκαλοι, γονείς, κηδεμόνες και εθελοντές από 49 συμμετέχοντα καταστήματα της εταιρίας Γρηγόρης ένωσαν τα χέρια τους και αγκάλιασαν την ενέργεια δίνοντας της ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Απέδειξαν ότι όταν υπάρχει καλή πίστη, ευαισθησία και ουσιαστική διάθεση για βοήθεια όλα μπορούν να συμβούν. Άλλωστε οι αξίες που στηρίζουν την επίτευξη κάθε αποτελέσματος είναι εκείνες που το χαρακτηρίζουν σημαντικό.

«Είμαι περήφανος και χαρούμενος για αυτήν την προσπάθεια. Αρχικά, γιατί ο σκοπός, φαίνεται να επιτυγχάνεται και γιατί η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όταν υπάρχει βούληση και καλή διάθεση, δουλεύει. Και δουλεύει καλά» , δήλωσε ο κ. Γεωργάτος.

Αντίστοιχα ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους δηλώνουν και οι εθελοντές των 49 καταστημάτων που υποστηρίζουν καθημερινά με αξιοπρέπεια την ενέργεια, οι οποίοι ανοίγουν με δική τους πρωτοβουλία τα καταστήματα τους μία ώρα νωρίτερα για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά. 

Όσοι γνωρίζουν τους ανθρώπους στο Γρηγόρη, γνωρίζουν αντίστοιχα ότι όλα τα καταστήματα ενισχύουν όσο μπορούν την τοπική κοινωνία στην οποία απευθύνονται και είναι ενεργοί πολίτες που στέκονται διακριτικά και εθελοντικά δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Η σημασία του εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί την ύψιστη μορφή κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς και εδώ αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς εκφράζει την κοινωνική ευθύνη του ενεργού πολίτη έναντι των συνανθρώπων του. 

Το πρόγραμμα έχει πιλοτική μορφή και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο 2016 ενώ απώτερος σκοπός των δυο Υπουργείων είναι, πάντα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό φορέα, να κατορθώσουν να προσφέρουν ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά της χώρας.

Το Δεκατιανό στα Σχολεία είναι μια δράση εθελοντισμού που βοηθά ουσιαστικά και δίνει καθημερινά ελπίδα και χαμόγελο  σε χιλιάδες παιδιά. Οι δράσεις εθελοντισμού και η αύξηση της συμμετοχής σε αυτές αποτελούν ένα ουσιαστικό βήμα της μετάβασης της κοινωνίας σε κοινωνία υπεύθυνων πολιτών.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι να αποτελέσει παράδειγμα η συνεργασία  και η διάθεση προσφοράς με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιείται αυτή η σημαντική ενέργεια κοινωνικής ευθύνης, ώστε να υποστηριχθούν  όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. 

Όλοι οι ενήλικοι έχουμε ευθύνη για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά. 

Ας βάλουμε τα δυνατά μας!   

"Δεκατιανό στα Σχολεία" για 11.000 μαθητές σε 64 Δημοτικά


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;