13.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕίδησηΕρμής στο Λέοντα – Πώς θα μας επηρεάσει και με την ανάδρομη...

Ερμής στο Λέοντα – Πώς θα μας επηρεάσει και με την ανάδρομη φορά του

Ερμής στο Λέοντα – Πώς θα μας επηρεάσει και με την ανάδρομη φορά του

Στις 27 Ιουνίου, 3:19 τα ξημερώματα, ο Ερμής περνάει στα λημέρια του Λέοντα. Στις 7 Ιουλίου 2:15 τα ξημερώματα μπαίνει σε στάση, και από τις 9/7 περνάει σε ανάδρομη φορά. 

Στις 19/7 εξαιτίας της φαινομενικής οπισθόδρομης πορείας του εισέρχεται και πάλι στον Καρκίνο, εντός του οποίου μπαίνει σε στάση για επαναφορά στις 31 Ιουλίου. Στις 2 Αυγούστου στις 7 το πρωί γυρίζει ορθόδρομος και  στις 11 του μήνα περνά οριστικά στο Λέοντα μέχρι τις 29, που μας αφήνει για την Παρθένο.

Πλούσιο το κλίμα των επαφών, των καθυστερήσεων, της ασυνεννοησίας, αλλά και των λύσεων από το πουθενά.


Σημαντικό είναι να αποφύγουμε να κλίσουμε οριστικές συμφωνίες, και να’ χουμε κατά νου να σκεφτόμαστε πολύ καλά πριν πούμε το οτιδήποτε, ειδικά κατά το διάστημα της αναδρομής.

 

Στη ζωδιακή περιοχή του Λέοντα προωθείται η ανάπτυξη της συνείδησης, η ατομικοποίηση. 

Παρουσιάζεται η δυνατότητα μιας αυτοσυνείδητης διανοητικότητας, ανεπηρέαστης από το περιβάλλον. Εύκολα όμως μπορούμε να  υποπέσουμε σε άκαμπτες εγωιστικές απόψεις και συμπεριφορές, εξαιτίας του εγωκεντρισμού, με την πνευματική υπερηφάνεια, τον αυταρχισμό και τη μεγαλομανία, να αποτελούν κύριες παγίδες.


Ερμής στο Λέοντα – Πώς θα μας επηρεάσει και με την ανάδρομη φορά του

Γινόμαστε πληθωρικοί στις εκφράσεις και τα λόγια μας, με βαρύγδουπες δηλώσεις, σαν πρωταγωνιστές θεατρικής παράστασης. Θέλουμε να κάνουμε εντύπωση προκαλώντας τα βλέμματα, αλλά και συγκεκριμένες συζητήσεις.  Ασχολούμενοι με μας, συχνά αγνοούμε τον περίγυρο, με κίνδυνο να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Επιζητάμε την αναγνώριση, ενώ προσπαθούμε να επιβληθούμε με υψηλό τόνο φωνής.

Η άλλη όψη του επηρεασμού, είναι να λειτουργούμε γενναιόδωρα, με αξιοπρέπεια και μεγαλοψυχία. Έχουμε την τάση να υπερασπιζόμαστε όσους αδικούνται και φλερτάρουμε μέσα στο καλοκαιράκι με τους γύρω μας και τη ζωή, στην προσπάθεια μας να απολαύσουμε τα πάντα. 

Λάμπουμε στις συντροφιές, ειδικά σε αυτές που γινόμαστε το επίκεντρο. Είμαστε κεφάτοι, και με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Την 1η Ιουλίου με τη δύσκολη όψη με τον Ουρανό από τον Ταύρο μέχρι τις 12, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου θα ταραχθείτε από απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Ουρανός φέρνει ανατροπές στις επαφές και πιέζει να πάρετε θέση.  Με τον ανάδρομο Ερμή όμως, καλύτερα να το αποφύγετε γιατί ενδέχεται να προκύψουν ασυνεννοησίες και παρανοήσεις. 

Οι αποφάσεις χρειάζεται να παρθούν από 14 έως 18 Ιουλίου και μετά, που θα πραγματοποιηθεί η ίδια συνάντηση, αλλά αυτή τη φορά με τον Ερμή σε ορθή πορεία. Μπορούν να τρέξουν τα πράγματα με μεγαλύτερη αξιοπιστία και πετυχημένες συμφωνίες, τείνοντας να οριστικοποιηθούν με τη δεύτερη συνάντηση Ερμή-Ουρανού.  

Από τις 2 ως τις 12 Ιουλίου ο Ερμής συναντά τον Άρη. 


Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου προσέξτε τα νεύρα σας, αλλά πολύ περισσότερο τα λόγια σας. Η στάση του Ερμή για να γυρίσει ανάδρομος, πραγματοποιείται στην ακριβή όψη της συνάντησης, και απαιτείται να σκέφτεστε διπλά αυτά που θέλετε να εκφράσετε. Γίνεστε εύθικτοι, παρεξηγήστε με το παραμικρό και παίρνετε τα πάντα τοις μετρητοίς. Διοχετεύστε όλη αυτή την ενέργεια σε διανοητικές ενασχολήσεις και μάθηση, για να αποφύγετε διαπληκτισμούς στο περιβάλλον σας. Προσοχή μεγάλη χρειάζεται και στις μετακινήσεις αυτό το διάστημα εξαιτίας βιασύνης. 

Στις 19 έως τις 23 Ιουλίου λόγω αναδρομής του Ερμή στη συνάντηση του με τον Ήλιο στον Καρκίνο, τίποτα δεν φαντάζει θεμιτό. 


Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Κριοί και Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου προσπαθήστε να μην πιέζετε τα πράγματα, αλλά ούτε και τον εαυτό σας. Γκρίνιες, παράπονα και έντονη συναισθηματικότητα θα μπορούσαν να σας καταβάλλουν. Η εξωστρέφεια δεν σας ταιριάζει τώρα. Εκμεταλλευτείτε τις μέρες για να ασχοληθείτε με τον ψυχισμό σας και τα αγαπημένα πρόσωπα, ή για να έρθετε σε επαφή με παλιούς φίλους, που έχετε χάσει λόγω υποχρεώσεων. 


Οργανώστε το χρόνο και τη ζωή σας με τέτοιον τρόπο, που να σχετίζεται με οικογενειακά θέματα και όχι με δουλειές και συμφωνίες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ότι υπογράφετε. Κάντε πράγματα για τον εαυτό σας και εμβαθύνετε σε σχέδια και επιδιώξεις που σας γαληνεύουν. 

Με τη συνάντηση με την Αφροδίτη από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Κριοί και Ζυγοί του 3ου δεκαήμερου, γίνεστε υπερευαίσθητοι και υπέρμετρα συναισθηματικοί. 


Δεν υπάρχει όμως σωστό timing στα θέλω σας οπότε προσπαθήστε να μη ζορίζετε πράγματα που δεν τρέχουν. Απολαύστε αγαπησιάρικες στιγμές δίνοντας προτεραιότητα περισσότερο στα συναισθήματα και λιγότερο στις σκέψεις που αφορούν μόνο αδικίες και παράπονα. Η γκρίνια δεν οδηγεί πουθενά. Οι ειλικρινείς εκμυστηρεύσεις είναι ότι καλύτερο.

Τάσεις χειραγώγησης κυριεύουν Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς του 3ου δεκαημέρου από τις 30 Ιουλίου, έως τις 2 Αυγούστου με την αντιπαράθεση με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο. 

Η λύση όμως δεν είναι να φέρνετε τους πάντες στα μέτρα σας με συναισθηματικούς εκβιασμούς, αλλά να εκμεταλλευτείτε την αναδρομή του Ερμή για να κάνετε μία εκ βαθέων ανασκόπηση των συναισθηματικών σας επιδιώξεων. 

Ο Ερμής ορθοδρομεί πριν η όψη πραγματοποιηθεί με ακρίβεια, οπότε το τετραήμερο αυτό θα βιώσετε αρχικά παρανοήσεις και μπερδέματα, μετέπειτα όμως βαθιά ξεκάθαρη σκέψη σε συνηγορία με τα συναισθήματα σας. 

Από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου Λέοντες, Κριοί και Τοξότες του 2ου δεκαημέρου με την ευνοϊκή όψη με τον Δία από τον Τοξότη, διασκεδάστε με την ψυχή σας. 

Αισθάνεστε υπέροχα, νιώθετε μοναδικοί, και βιώνετε στιγμές ελευθερίας και επέκτασης.


Προσοχή μονάχα στις υπερβολές γιατί με τον Δία ανάδρομο χρειάζεται μέτρο σε ότι κάνετε.

Με τον Ερμή στο Λέοντα κατά την αναδρομή του, ανασυντάσσουμε δυνάμεις και κάνουμε απολογισμό ως προς τις ατομικές μας επιδιώξεις, ενώ με την ορθοδρόμηση του ξεκαθαρίζει η στάση μας στα πράγματα, βαδίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. 

Ερμής στο Λέοντα – Πώς θα μας επηρεάσει και με την ανάδρομη φορά του

Νίκη Δημητρίου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;