25.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕρωτευμένα Άλογα: Θεατρική παράσταση από μια ξεχωριστή ομάδα νέων καλλιτεχνών

Ερωτευμένα Άλογα: Θεατρική παράσταση από μια ξεχωριστή ομάδα νέων καλλιτεχνών

Η ομάδα Εν Δυνάμει είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ιδρύθηκε από τη Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου και ξεκίνησε τη δράση της το 2008 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. 
Η ομάδα οργανώνει, αναπτύσσει και προωθεί μεικτές καλλιτεχνικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δίνει βήμα σε δημιουργικούς ανθρώπους, υποστηρίζει την ανοιχτή πρόσβαση στην τέχνη και ενισχύει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.
Στο όριο μεταξύ θεάτρου-ντοκουμέντου και θεάτρου επινόησης, η δουλειά της ομάδας Εν Δυνάμει, βασίζεται στη συλλογή προσωπικών ιστοριών των μελών της, με θέμα την αναπηρία. Με αφετηρία αυτό το αυθεντικό υλικό, οι Εν Δυνάμει εκφράζουν χωρίς αναστολές, με ευαισθησία και με απροσδόκητο χιούμορ τις αγωνίες και τα ανομολόγητα μυστικά των ανθρώπων που βιώνουν το αρνητικό πρόσημο του «Άλλου».
Στόχος της ομάδας Εν Δυνάμει, μέσα από την θεατρική φόρµα των παραστάσεών της:
Να εξερευνήσει ένα αντικειµενικό ερώτηµα: «Ότι δεν είναι κανονικό είναι άλλο»;
Να επιδιώξει ώστε το ανοίκειο να γίνει γνωστό και οικείο.
Να µιλήσει χωρίς αναστολές για τα πιο κρυµµένα µυστικά, να πει την αλήθεια  ολόκληρη όπως πραγµατικά είναι.
Να κοινοποιήσει τις προσωπικές της ιστορίες µε την πρόθεση να γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό.
Να συλλέξει και να καταθέσει αληθινές ιστορίες ανθρώπων εκτός της οµάδας οι οποίοι βιώνουν το αρνητικό πρόσηµο του «Άλλου».
Ερωτευμένα Άλογα: Θεατρική παράσταση από μια ξεχωριστή ομάδα νέων καλλιτεχνών
Νέα παράσταση:
«Ο έρωτας είναι καπνός φτιαγμένος από ύλη αναστεναγμών» Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Πώς μπορεί μια τόση δα στιγμή να οδηγήσει σε μία ασταμάτητη φαντασίωση, σε μία σκέψη που τρελαίνει το μυαλό; Και πώς μπορεί ο έρωτας να εξισώνει τους ανθρώπους -όσο διαφορετικοί και να είναι- σε μία και μόνη κατάσταση, αυτή του ερωτευμένου;
Τα Ερωτευμένα άλογα, η νέα παραγωγή της ομάδας «Εν δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, επιχειρεί, μετά από πολύμηνη έρευνα, να καταγράψει την πορεία ενός «…αχ!», ενός επιφωνήματος που συνοδεύει τον κεραυνοβόλο έρωτα, την απόρριψη, την ανάταση, την οδύνη αλλά και την ηδονή. Μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την “αναπηρία”, που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που σαν καλπασμός ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή. Μια παράσταση που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.
Τα Ερωτευμένα άλογα αποτελούν το τρίτο μέρος μιας θεατρικής τριλογίας με τίτλο Το Άλλο το κανονικό, που προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των Εν Δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν προσωπικές και οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος. Το πρώτο μέρος της τριλογίας Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, μια παραγωγή των Εν Δυνάμει, παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και στο Φεστιβάλ Αθηνών (2015) ενώ το δεύτερο, Το «Άλλο» σπίτι, μια παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και στα 51α Δημήτρια. Και οι τρεις παραγωγές ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου.
Αν θέλετε μπορείτε να στηρίξετε την ομάδα-σύλλογο οικονομικά για να ανέβει η παράσταση! Στο παρακάτω link υπάρχουν όλα τα στοιχεία: https://igg.me/at/6E9iVn8dQC0/x/15838980
Ερωτευμένα Άλογα: Θεατρική παράσταση από μια ξεχωριστή ομάδα νέων καλλιτεχνών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;