18.1 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΥΓΕΙΑΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης από 29...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017

Ευρωπαική Εβδομάδα Κίνησης “MOVE WEEK” – Κοινωνική οικονομία: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ οργανώνει παραδοσιακούς χορούς, ποδήλατο, πιλάτες, γιόγκα


Βρες την κίνησή σου κινήσου

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης από  29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017

#NowWeMove #MoveWeek #BeActive #FindYourMove

Από παραδοσιακούς χορούς και ποδήλατο ως πιλάτες για ηλικιωμένους και γιόγκα για παιδιά προσφέρει το πρόγραμμα από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου με πάνω από 30 δράσεις που προάγουν την άθληση και τη φυσική άσκηση και θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κίνησης “MOVE WEEK”.
Η Ελλάδα συμμετέχει για πέμπτη συνεχομένη χρονιά στο κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής Καμπάνιας Now We Move με 13 πόλεις με συμμετοχή δήμων, δημοτικών διαμερισμάτων, οργανώσεων, φορεών, γυμναστηρίων, σχολών χορών, παιδικών σταθμών, γυμναστών, εθελοντών κά, με στόχο την μεταξύ άλλων την ευαισθητοποίση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και να προωθήσει ευκαιρίες για δραστηριοποίηση στη σωματική άσκηση.
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017
Στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 29 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην Πλ. Αριστοτέλου, η Ά κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τέταρτη χρονιά, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το 11ο ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν χορογραφίες ” swalla ” , χορογραφίες με εύκολα βήματα για όλους, από τους νέους καθηγητές φυσικής αγωγής, προπόνηση σε σταθμούς, παραδοσιακούς χορούς και επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής ενω από Παρασκευή 2 Ιουνίου έως Κυριακή 4 Ιουνιου, στο Πάρκο ανθοκομικής (έναντι ΕΡΤ3) η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ θα διαθέτει δωρεάν ποδήλατα για βόλτες ή για να πάρετε μέρος στον καθημερινό διαγωνισμός αργής ποδηλασίας για την πιο αργή διαδρομή.
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017
Στην Δράμα, για τρίτη χρονιά το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης του Δήμου Δράμας μέσα από μια δραστήρια συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, οργανώσεις και πολίτες-εθελοντές-συμμετέχοντε ς, κινητοποιεί όλους τους Δραμινούς πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης αντιμετωπίζοντας την σωματική αδράνεια του σύγχρονου ανθρώπου με κεντρικό σύνθημα “DRAMA MOVES», μεπρόγραμμα ´όλη την εβδομάδα και με κεντρική εκδήλωση του Δήμου και των συλλόγων την Τετάρτη 31/05/17 16:00-18:00 με το μουσικό συγκρότημα κρουστών «FASARIOZO» στο ρυθμό των οποίων οι συμμετέχοντες θα χορέψουν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.
Στην Λήμνο, ο τοπικός Διοργανωτής Κίνησης για τέταρτη χρονιά «Move Week Lemnos» Μάκης Καλλιάνης με την συνεργασία τοπικών αθλητικών ομίλων, γυμναστηρίων, κέντρων άθλησης και εθελοντών ανάμεσα σε ένα πλούσιο προγραμμα, φέρνει κοντά να παίξουν ποδόσφαιρο γονείς και παιδιά, με μοναδικό έπαθλο την χαρά της άθλησης των γονιών μαζί με τα παιδιά τους, χωρίς όρια ηλικίας, αγώνες για babini ποδοσφαιριστές, αγώνες άντρες και γυναίκες, όλοι για να παίξουν ποδόσφαιρο για φιλανθρωπικούς σκοπούς για το Ειδικό Σχολείο Ρεπανιδίου και ΚΗΦΗ Λήμνου.
Στο Ψυχικό, η Επιτροπή Νεότητας του Δήμου για δεύτερη χρονιά προγραμματίζει την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 10:30 πμ μια ακόμα «Ποδηλατοβόλτα στην πόλης μας» και ανακαλύπτει μέσα στην φύση ένα νέο τρόπο έντονης άσκησης, βασισμένο στον χορό. Τα μέλη της Επιτροπής με τους φίλους τους θα ξεκινήσουν την ποδηλατοβόλτα από το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Άλσος Ψυχικού.
Στην Ιερισσό Χαλκιδικής για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού διοργανώνει το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, αγώνες για όλες τις ηλικίες και αντοχές, με τίτλο “ΚΙΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ” με αγώνα Δρόμου 5 χλμ και 10 χλμ, Δυναμικό Βάδην 5 χλμ και Σκυταλοδρομίες 4×100 για τους μικρούς συμμετέχοντες.
Ο κατάλογος με τις εκδηλώσεις συνεχώς ανανεώνεται στην σελίδα
H Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ (MOVE Week) είναι το μεγαλύτερο παν-ευρωπαϊκό  γεγονός στο είδος του, που προωθεί την φυσική άσκηση και τον μαζικό αθλητισμό για τα θετικά ωφέλη στην υγεία και κοινωνικοποίηση των πολιτών. Είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνή Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικής κατάστασης για να είναι σωματικά δραστήριοι. Οι πολίτες καλούνται να έρθουν, να δούν και να πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως αθλήματα σε τοπικούς συλλόγους ή γυμναστήρια, εκδηλώσεις για περπάτημα, τρέξιμο για διασκέδαση, ποδηλατικές βόλτες, παιχνίδια δρόμου, εκδηλώσεις σχολικών αγώνων, εκδηλώσεις σε επιχειρήσεις, εκδηλώσεις για όμαδες ανθρώπων που δύσκολα προσεγγίζονται. Το μήνυμα της Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ είναι “Βρές την ΚΙΝΗΣΗ σου”, με σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βρούν την φυσική άσκηση που τους ταιριάζει και τους κινητοποιεί να είναι πιο συχνά σωματικά δραστήριοι.

Η Εβδομάδα Κίνησης ξεκίνησε το 2012 στην Ευρώπη και το 2015 εξελίχθηκε σε παγκόσμια – καθώς 5 χώρες της Λατινικής Αμερικής εντάχθηκαν για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα από το 2014 έως σήμερα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κίνησης, πάνω από 2,000  εθελοντές σε 70 πόλεις πραγματοποίησαν πάνω από 300  εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και επίπεδα φυσικής άσκησης, από περπάτημα, χορό και ποδήλατο έως ιστιοπλοΐα και ορειβασία, με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Οι εκδηλώσεις προετοιμάστηκαν από εθελοντές διοργανωτές, προσωπικούς γυμναστές, γυμναστήρια, σχολές πολεμικών τεχνών, σχολές χορού και ενώσεις παραδοσιακών χορών, αθλητικές ενώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις πολιτών (πεζών, ποδηλατών, ΑμεΑ), μουσεία, νοσοκομεία, δήμους και περιφερειακές ενότητες.

Σχετικά με την εκστρατεία  NowWeMOVE

Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την  προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. “https://www.nowwemove.com/

Σχετικά με τον  ISCA

Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης (MOVE Week)

Οργανωτής:

Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού & Πολιτισμού (ISCA)

Συνεργάτης και υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive European Week of Sports

Εθνικός Συντονιστής:

Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;