37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΦοιτήτρια Ψυχολογίας καθαρίζει «βρώμικα» σπίτια για να βοηθήσει τους ψυχικά ασθενείς ιδιοκτήτες...

Φοιτήτρια Ψυχολογίας καθαρίζει «βρώμικα» σπίτια για να βοηθήσει τους ψυχικά ασθενείς ιδιοκτήτες τους

Η καθαριότητα είναι σπανίως η αγαπημένη δραστηριότητα κάποιου ανθρώπου.

Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον φίλο/φίλη σας να ενθουσιάζεται για όλες τις δουλειές του σπιτιού που θα έχει να κάνει το Σαββατοκύριακο ή πόσο ενθουσιασμένοι είναι για το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το ξεσκόνισμα και το τρίψιμο; Στοιχηματίζουμε πώς όχι… αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται ποτέ.

Ωστόσο, επειδή μερικές φορές η ζωή μας τα φέρνει ανάποδα είτε πρόκειται για την ψυχική υγεία είτε για σωματικές ασθένειες, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το καθάρισμα του σπιτιού μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Κάποιες φορές καταφέρνουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε το χάος, αλλά άλλες φορές, η καθημερινότητα μοιάζει αφόρητη, ξεφεύγοντας όλο και περισσότερο από τον έλεγχο μας.

Αυτοί που βρίσκονται σε δυσμενή θέση όπως περιεγράφηκε παραπάνω, είναι οι άνθρωποι που αυτή η φοιτήτρια ψυχολογίας έχει αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο της για να βοηθήσει. Αυτή είναι η ιστορία της Brogan Ingram, πιο γνωστή στους 4,6 εκατ. followers της ως Not the Worst Cleaner και η πρωτοβουλία της να καθαρίζει δωρεάν τα σπίτια όσων δεν είναι σε θέση να το κάνουν μόνοι τους.

Μας έχουν μάθει να θεωρούμε την καθαριότητα σαν αγγαρεία. Και μάλιστα αρνητική. Οι έντονες μυρωδιές, η αηδία, η προσπάθεια που χρειάζεται για να δεις πραγματικά τη διαφορά… όλα αθροίζονται αφόρητα. Θα προτιμούσατε να περάσετε αυτόν τον χρόνο για την καθαριότητα, βλέποντας μια σειρά στο Netflix ή πηγαίνοντας μια βόλτα με έναν φίλο ή, ουσιαστικά, κάνοντας οτιδήποτε άλλο. Όμως η καθαριότητα πρέπει να γίνει για διάφορους λόγους.

Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι βρίσκονται σε καταστάσεις όπου καθίστανται ανίκανοι να εκπληρώσουν αυτές τις εργασίες και να διατηρούν το σπίτι καθαρό και ευχάριστο ώστε να ζουν σε αυτό. Είτε πρόκειται για ψυχική είτε για σωματική ασθένεια, αυτά τα εμπόδια δεν είναι κάτι που πρέπει να περιφρονήσετε: όταν κυριολεκτικά παλεύετε για να μείνετε στη ζωή, το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα ανησυχήσετε είναι μερικά βρώμικα πιάτα.

Όμως, όλοι αυτοί οι λόγοι μπαίνουν κάτω από την ετικέτα της «τεμπελιάς» και το θύμα των περιστάσεων γίνεται σταδιακά θύμα γελοιοποίησης, κρίσης και απομόνωσης, γεγονός που τα κάνει να νιώθουν ακόμη πιο ντροπιαστικά. Το γεγονός είναι ότι κανείς δεν θέλει να ζει σε ένα βρώμικο σπίτι και η φοιτήτρια ψυχολογίας Μπρόγκαν Ίνγκραμ έθεσε ως αποστολή της να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Η 29χρονη άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με συμβουλές καθαρισμού και οργάνωσης στο TikTok τον Οκτώβριο του 2020. Η αποστολή της από την πρώτη μέρα ήταν να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτή τη σωματική άνεση και ασφάλεια που εκφράζεται μέσα από ένα καθαρό σπίτι. Είτε νιώθετε έλλειψη κινήτρου, είτε δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ή ακόμα και αν έχετε ένα εντελώς ακατάστατο σπίτι με το οποίο δεν ξέρετε τι να κάνετε, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω.

Ας δούμε μέσα από φωτογραφίες που μοιράστηκε η ίδια, το πριν και το μετά της καθαριότητας σε σπίτια ανθρώπων με ψυχική ή σωματική ασθένεια.

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e1

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e2

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e3

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e4

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e5

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e6

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e7

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e8

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e9

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e10

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e11

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e11f

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e12

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e13

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e14

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e15

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e16

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e17

FoithtriaPsyxologiasKatharizei e18


Απόδοση – Επιμέλεια: PsychologyNow.gr
Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;