20.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΓενετικά τροποποιημένα μήλα στην κατανάλωση

Γενετικά τροποποιημένα μήλα στην κατανάλωση

Από: 

Επιστημη ΤΗΣ ΓΗΣ – Science of the EARTH

Σχόλιο των “Γεωπόνων του Κόσμου” με αφορμή την γενετική τροποποίηση μήλων, όπως αναλύεται σε αυτό το άρθρο: parenting.blogs.nytimes.com

Γενετικά τροποποιημένα μήλα στην κατανάλωση…

…. (όχι ακόμη στην Ευρώπη)

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Ετοιμαστείτε και για κανένα “μνημονιάκι” να υπογράψουν οι “πατριώτες” ηγέτες μας και κανένα τρανταχτό ΝΑΙ στα ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ “ΜΗΛΑ”. 

Ναι καλά ακούσατε, στα GMO μήλα. Το γελοίο επιχείρημα είναι ότι “τα πειραγμένα μήλα” με εργαλείο την γενετική μηχανική ΔΕΝ θα καφετιάζουν ούτε θα μαυρίζουν μετά το καθάρισμα ή το δάγκωμα και θα διατηρούν το αρχικό τους χρώμα!

Δημιουργός του νέου “μήλου” (στα εργαστήρια) μια μικρή Καναδική Εταιρία Βιοτεχνολογίας Okanagan Specialty Fruits, η οποία “πέτυχε” να “φιμώσει” τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του ενζύμου πολυφαινολική οξειδάση (γνωστής ως PPO). 

Τα μήλα «μαυρίζουν», όταν οι φαινολικές ενώσεις του φρούτου αντιδρούν με το οξυγόνο. Αυτή η διαδικασία οξείδωσης καθοδηγείται από το PPO που δρα ως καταλύτης.

Τα μήλα στην Αμερικανική Ήπειρο, και παγκοσμίως σε μεγάλο βαθμό, καταναλώνονται απο παιδιά και γενικώς νεότερο πληθυσμό, όπως και οι χυμοί. Στις ΗΠΑ υπάρχει ήδη ανησυχία απο γονείς και όχι μόνο, για την σκοπιμότητα αυτής της μετάλλαξης… με θέμα τις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών. Τα μήλα αυτά θα κυκλοφορούν στην αγορά παρασκευής τροφίμων των ΗΠΑ και του Καναδά όπου ήδη δόθηκαν και οι απαραίτητες εγκρίσεις….(!), με το όνομα “Arctic apples”.

Θα αρχίσουν με την προτεμαχισμένη μορφή (φέτες και κύβους μήλου που δεν θα “σκουριάζουν”) ώστε να αποφεύγεται η χρήση “ασκορβικού ασβεστίου” που κάνει την σάρκα των συμβατικών μήλων πιο ελκυστική στους καταναλωτές αλλά αλλοιώνει τη γεύση, ενώ αργότερα στο 2016 θα μπουν και στην νωπή κατανάλωση μήλων (στη μαναβική)!

Το άρθρο δεν είναι από τα αντι-GMO, αλλά αφήνει ερωτήματα για έντονο προβληματισμό, και παραπέμπει και στις Οδηγίες της Αμερικανικής Κυβέρνησης του Ιουλίου 2015 που απευθύνονται στις Υπηρεσίες Ελέγχου (EPA, FDA, και USDA) και όλους όσους ασχολούνται με την Βιοτεχνολογία, συνιστώντας εκσυγχρονισμό του συστήματος έγκρισης βιοτεχνολογικών προϊόντων με προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος απο τους κινδύνους (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). 

Τα συμπεράσματα δικά μας και δικά σας…. 
(σ.σ.)

Γενετικά τροποποιημένα μήλα στην κατανάλωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;