Επειδή τα καρπούζια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά, να θυμηθούμε κάποιες χρήσιμες οδηγίες για την σωστή επιλογή του πεντανόστιμου φρούτου.
Υπάρχουν κάποια σημάδια που μας δείχνουν πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο και πότε όχι.
Ιδανικό, σύμφωνα με τους παραγωγούς είναι το καρπούζι μεσαίου μεγέθους.
Για να μη σας βγεί όμως ..κολοκύθα, πράγμα όχι σπάνιο, διαλέξτε ένα καρπούζι βαρύ. Επίσης προσέξτε το χρώμα που έχει το κοτσάνι του. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, μάλλον το καρπούζι κόπηκε βιαστικά και θα είναι άγουρο.
Παρατηρήστε τέλος την επιφάνειά του. Πρέπει να είναι λεία και χωρίς σημάδια. Εάν και πάλι, δεν είστε βέβαιοι, πριν το ζυγίσετε, ζήτηστε τη βοήθεια του μανάβη σας.
