17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗΘΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟΓιατί Δίκαιο Εμπόριο;

Γιατί Δίκαιο Εμπόριο;

Έχετε αναρωτηθεί πώς και από ποιον παράγεται ο πρωινός μας καφές, η αγαπημένη μας σοκολάτα και τα αγαπημένα μπαχαρικά που νοστιμίζουν το φαγητό μας;
Η Fair Trade Hellas υποδέχθηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου παραγωγούς από τη μακρινή Σρι Λάνκα, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού για το Δίκαιο εμπόριο (WFTO)και Έλληνες καταναλωτές για να ανακαλύψουν μαζί «από πρώτο χέρι» τί είναι το Δίκαιο Εμπόριο και πώς συνδέεται με τις καθημερινές καταναλωτικές μας συνήθειες, στα πλαίσια του SUSY project που στόχο έχει να δικτυώσει πρωτοβουλίες κοινωνικής οικονομίας σε 23 χώρες στην Ευρώπη και να μας δείξει ότι υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος στην οικονομία.
Οι Tyrell Fernando, fair trade παραγωγός μπαχαρικών, Director/PODIE (People’s Organisation for Development Import and Export) και ο Bernard Ranaweera, fair trade παραγωγός τσάι, President/SOFA (Small Organic Farmers’ Association) ταξίδεψαν στην Αθήνα και εξήγησαν τί είναι το Δίκαιο εμπόριο, τί αλλαγή φέρνει στη ζωή της οικογένειάς τους και πώς ενδυναμώνει την κοινότητά τους και με ποιο τρόπο – καθώς απάντησαν και σε πολλά ερωτήματα του κοινού για το αν μπορεί να υπάρξει και τοπικό Δίκαιο εμπόριο για τους Έλληνες παραγωγούς!
Ο Rudi Dalvai, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δικαίου Eμπορίου (WFTO) και ιδρυτικό μέλος του CTMAltromercato, μίλησε για τα αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια που θέτει ο WFTO για το Δίκαιο Εμπόριο και τη διαδικασία ελέγχου του συστήματος αυτού.  «Ο στόχος δεν είναι να καλυφθεί όλη η αγορά από Fair Trade προϊόντα. Ο στόχος είναι όλες οι εταιρείες να ξεκινήσουν να κάνουν Fair Trade. Κι αυτή είναι μια μακρά διαδικασία. Ο κόσμος έχει αρχίσει να σκέφτεται από πού έρχεται ένα προϊόν κι όχι μόνο ποιο είναι το φθηνότερο», είπε.
Οι καλεσμένοι της Fair Trade Hellas επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις, δοκίμασαν ελληνικά προϊόντα και μοιράστηκαν χρήσιμες ιδέες και πρακτικές που θα μπορούσαν να επαναληφθούν στη χώρα μας και να φέρουν θετική αλλαγή με παρόμοιο τρόπο.
«Επιλέγοντας στην Ευρώπη να στηρίξετε το fair trade, δε κάνετε φιλανθρωπία, αλλά ψηφίζετε για έναν καλύτερο κόσμο με λιγότερη φτώχεια και λιγότερες ανισότητες», τόνισε ο Fernando, για να συμπληρώσει ο Bernard Ranaweera ότι «το FairTrade δεν είναι βοήθεια. Είναι Εμπόριο! Η διαφορά μετά το fairtrade είναι ότι παράγουμε καλύτερης ποιότητας προϊόντα και παίρνουμε καλύτερη τιμή».
Γιατί Δίκαιο Εμπόριο;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;