Ένας δεύτερος πελάτης πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε συστατικό του προϊόντος που αγόρασε από την Pret a Manger , επιβεβαίωσε η εταιρεία.
Σύμφωνα με τον Independent ο πελάτης πέθανε αφού έφαγε ένα “super-veg flatbow” που υποτίθεται ότι δεν περιείχε γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που αντιμετωπίζει η Pret a Manger αφού είναι σε εξέλιξη έρευνα που αντιμετωπίζει για το θάνατο της 15χρονης Natasha Ednan-Laperouse, η οποία ήταν αλλεργική στο σουσάμι και πέθανε όταν έφαγε μία από τις μπαγκέτες της αλυσίδας.
Ο δεύτερος πελάτης κατέρρευσε και πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αφού αγόρασε προϊόν της γνωστής αλυσίδας, σε κατάστημα στην Stall Street, στο Bath .
Η αλυσίδα υποστήριξε ότι οι προμηθευτές της, της πούλησαν υποτιθέμενο γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, το οποίο η αλυσίδα χρησιμοποίησε ως συστατικό στην πίτα και πρόσθεσε ότι απέσυρε όλα τα προϊόντα που σχετίζονταν με τα περιστατικά αμέσως μόλις ενημερώθηκε.
Εκπρόσωπος της Pret a Manger είπε πως μεταγενέστερες δοκιμές από δικό της κλιμάκιο και δύο ανεξάρτητες αρχές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι χωρίς προϊόντα γάλακτος της εταιρίας Coyo περιείχε τελικά ίχνη γαλακτοκομικής πρωτεΐνης.
Η αλυσίδα δήλωσε ότι είχε τερματίσει τη σύμβασή της με την CoYo και αναλαμβάνει νομικές ενέργειες.
Την Τετάρτη η Pret a Manger ανακοίνωσε ότι θα περιλαμβάνει πλήρη επισήμανση συστατικών για όλα τα προϊόντα της μετά το θάνατο της 15χρονης.
Πηγή: independent.co.uk