Νέα έρευνα που έρχεται στο φως συνδέει ξανά την κατανάλωση κρέατος με το καρκίνο του μαστού, αυτή τη φορά.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Breast Cancer Research and Treatment η επιστημονική ανάλυση που έγινε στηρίχτηκε σε 14 έρευνες σχετικά με τη σύνδεση κόκκινου κρέατος και καρκίνου του μαστού και 12 έρευνες σχετικά με την σύνδεση επεξεργασμένου κρέατος και καρκίνου του μαστού.
Δυστυχώς τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές δεν ήταν ευχάριστα: όσο αυξάνεται η κατανάλωση κρέατος τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να νοσήσει μια γυναίκα από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν τα γονίδια BRCA1 ή BRCA2, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου είναι ούτως ή άλλως αυξημένος.