25.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΚέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» | "Κρίσεις πανικού", με ελεύθερη...

Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» | “Κρίσεις πανικού”, με ελεύθερη είσοδο

14 Δεκεμβρίου 2017 18:00

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Κρίσεις Πανικού» με εισηγητές τον Γιώργο Δίπλα και την Θάλεια Λογοθέτη.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη: 

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση κρίσεων πανικού. Το σύνηθες αίτημα είναι η εξεύρεση τρόπων και τεχνικών για τη διαχείριση και, εν τέλει, την εξαφάνιση των κρίσεων το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Και ενώ, πράγματι, οι κρίσεις συνήθως υποχωρούν σχετικά σύντομα, πολλές φορές παραμένει ο φόβος επανεμφάνισής τους. Παραμένει, επίσης, ανοιχτό το ερώτημα τι σημαίνουν οι κρίσεις για τη ζωή του ατόμου. Με άλλα λόγια, τι νόημα αποκτούν σε σχέση με την ταυτότητά του, τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του, τα συστήματα στήριξής του και τις οικείες του σχέσεις.

Επειδή το φαινόμενο της κρίσης πανικού αποτελεί συνάρτηση οργανισμού και περιβάλλοντος, οι σημερινές συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης μας κάνουν να αναρωτηθούμε: πρόκειται για «κρίση πανικού ή …πανικό της κρίσης»; Στην παρουσίαση αυτή θα εξετάσουμε τα ζητήματα αυτά μέσα από την οπτική της ψυχοθεραπείας Gestalt.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές

Γιώργος Δίπλας: PGD Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, κάτοχος ECP (Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ψυχοθεραπείας) ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής, επόπτης Gestalt, μέλος ΗΑGT, EAGT (Ελληνική & Ευρωπαϊκή Εταιρεία Gestalt), HAC, EAC (Ελληνική & Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής), ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδας).

Θάλεια Λογοθέτη: Ψυχολόγος Α.Π.Θ, εκπαιδευμένη στη Ψυχοθεραπεία Gestalt. Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Επόμενες συναντήσεις:

Πέμπτη 11/01/2018 

18:00-20:00

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Ένας βώλος λάσπη είναι ο καθένας μας… Ποιό είναι το χρέος μας;» με εισηγήτρια την Δέσποινα Μπάλλιου.                   

Λίγα λόγια για τη διάλεξη: 

«… Δεν είμαι ένα μετέωρο αρίζωτο στον κόσμο.

Είμαι χώμα από το χώμα του και πνοή από την πνοή του. Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα…

Ένας βώλος λάσπη είναι η ανθρωπότητα, τέτοιος βώλος λάσπη είναι ο καθένας μας. Ποιό είναι το χρέος μας; Να μαχόμαστε ν’ ανθίσει ένα μικρό λουλούδι απάνω στο λίπασμα τούτο της σάρκας και του νου μας…»

Ν. Καζαντζάκης / Απόσπασμα από την Ασκητική

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR. Ιδρυτικό μέλος του Gestalt Foundation, Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Πέμπτη 15/02/ 2018 

18:00-20:00

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Η ομορφιά των λέξεων» με εισηγήτρια την Γιάννα Γιαμαρέλου. 

Λίγα λόγια για τη διάλεξη:

Οι λέξεις αναδύονται από το πεδίο και φέρουν μία κυτταρική μνήμη της ιστορία τους. Στην γλώσσα μας, την Ελληνική, ά-σχημο σημαίνει αυτό που δεν έχει σχήμα, που είναι άμορφο, ενώ όμορφο (εύ-μορφο) αυτό που έχει σχηματιστεί. Οι λέξεις δεν είναι απλοί κώδικες αλλά ζωντανοί οργανισμοί που φέρουν νοήματα και δημιουργούν δονήσεις στην επαφή.

«Εάν η γλώσσα αποτελούσε απλώς ένα μέσο επικοινωνίας, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Συμβαίνει όμως να αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών. Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις»

Οδυσσέας Ελύτης

Nobel Λογοτεχνίας 1979

Λίγα λόγια για τη εισηγήτρια: 

Γιάννα Γιαμαρέλου: M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος της EAGT, κάτοχος ECP, Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. Ιδρυτικό μέλος. της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Πέμπτη 15/03/2018 

18:00-20:00

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Μια ευθύνη διαφορετική από τις άλλες» με εισηγήτρια την Αργυρώ Βάγια.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη: 

“Είμαι υπεύθυνος, ευθύνομαι, έχω ή δεν έχω την ευθύνη”… Φράσεις γνώριμες, συχνά χρωματισμένες με φόβο, ενοχή, ντροπή, υπερηφάνεια, έπαρση… O κατάλογος είναι μακρύς.

Στην ελληνική γλώσσα, η λέξη ευθύνη ανάγεται στο επίθετο ευθύς (Λεξικό της Ελλ. Γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη), μια έννοια που παραπέμπει σε ποιότητες όπως η αμεσότητα και η ειλικρίνεια. Ωστόσο, συχνά φαντάζει δύσκολο να νιώθουμε υπεύθυνοι για τις επιλογές και τη δράση μας και ταυτόχρονα να είμαστε άμεσοι και ανοιχτοί στην εμπειρία. Ως σύντροφοι, φίλοι, γονείς, εργαζόμενοι, πολίτες, εντέλει ως άνθρωποι, καλούμαστε να ορίσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε ένα πολύπλοκο δίκτυο σχέσεων, συνθήκη που συχνά φέρνει βάρος και ένταση.

Σε αυτήν τη διάλεξη, κάτω από το πρίσμα του Διαλόγου, θα επιχειρήσουμε να δούμε την ευθύνη αλλιώς, ως πρόκληση και ενεργό συμμετοχή σε ό, τι συμβαίνει τώρα, ως πρόσκληση προς το καινούριο, ως ευκαιρία να ζήσουμε μια ζωή με νόημα. Τελικά, ως τον πιο σύντομο δρόμο ανάμεσα σε δύο σημεία, ανάμεσα σε μένα και την ανάγκη μου, ανάμεσα στο Εγώ και το Εσύ.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια: 

Αργυρώ Βάγια: Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και του Gestalt Foundation της Αθήνας και κάτοχος M.Sc. στη Γνωσιακή Επιστήμη (Ε.Κ.Π.Α.). Από το 2001, έχει εργαστεί σε δομές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, παρέχοντας υπηρεσίες διάγνωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες, καθώς και σε μαθητές τυπικής ανάπτυξης, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Επίσης, έχει εργαστεί ως σύμβουλος χρονίως ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε ινστιτούτα μετα-λυκειακής εκπαίδευσης. Στα πλαίσια τόσο της επαγγελματικής της ιδιότητας, όσο και των ερευνητικών της ενδιαφερόντων, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε ημερίδες και συνέδρια και έχει συντονίσει βιωματικά σεμινάρια. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Χαλκίδα και στο Μαρούσι Αττικής, δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και εφήβους και συντονίζοντας ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας.

 

 Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.

 IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr


Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» | "Κρίσεις πανικού", με ελεύθερη είσοδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;