15.7 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΚοιν. Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει τώρα το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω...

Κοιν. Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει τώρα το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω στα ερείπια της δημόσιας υγείας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

(Η κυβέρνηση – στα πλαίσια αρχικά της διαπραγμάτευσης και μετά  της μνημονιακής υποταγής της – καθυστέρησε  δραματικά  την υλοποίηση των προγραμματικών   δεσμεύσεών της  στην υγεία και  τώρα που φαίνεται  πως  νομοθετεί διστακτικά μόνο ένα τμήμα τους η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να την χτυπήσει επικοινωνιακά με ψευτιές και αθλιότητες  για να μη  προωθηθούν ούτε τα ελάχιστα σε μια κατεύθυνση  στήριξης του ΕΣΥ και της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού της χώρας σε ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη.)

Το ΚΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ καταγγέλλει  την άθλια προπαγανδιστική εκστρατεία που εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία και τα γνωστά ΜΜΕ  ενάντια στην  πάρα πολύ καθυστερημένη και με πολλά κενά νομοθετική πρωτοβουλία που η κυβέρνηση παρουσίασε για την κάλυψη σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών εξετάσεων και της νοσηλείας),  των ανασφάλιστων κατοίκων της χώρας μας.  Στόχος της Ν.Δ. είναι να πλήξει επικοινωνιακά την κυβέρνηση και να την παρεμποδίσει στην προώθηση ακόμα και δειλών και μη ολοκληρωμένων αλλαγών, που όμως ακόμα και αυτές κινούνται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας  και  απέναντι στην δαιμονοποίηση και στοχοποίηση των μεταναστών και προσφύγων. Λέμε καθυστερημένη την κυβερνητική παρέμβαση  γιατί συμβαίνει 12,5 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της σημερινής κυβέρνησης, 12 μήνες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, όπου είχε δεσμευτεί για την άμεση επίλυση του θέματος των ανασφάλιστων  και 7 μήνες μετά τις παρατηρήσεις που είχαν καταθέσει τα κοινωνικά ιατρεία στο περιεχόμενο της τότε σχεδιαζόμενης για έκδοση υπουργικής απόφασης . Μιλάμε για πολλά κενά διότι τα ΚΙΦΑ  στις 11 Μαϊου του 15 τόνιζαν την ανάγκη η ρύθμιση να γίνει άμεσα, να μην εξαιρεί κανέναν από την δωρεάν πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη και φροντίδα, δηλαδή να περιλαμβάνει και όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, ανεξάρτητα από την ύπαρξη νομιμοποιητικών εγγράφων, και να μην είναι γραφειοκρατική, δηλαδή να μην παραπέμπει σε συλλογή χαρτιών και εγγράφων για να απολαύσει πραγματικά  ο ανασφάλιστος το αναφαίρετο δικαίωμά του σε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ. Τονίζαμε δε, ένα μήνα μετά, στην 4η πανελλαδική μας συνάντηση της Κορίνθου , ότι η θεσμική αποκατάσταση της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης  όλων των ανασφάλιστων, για να έχει πλήρες  νόημα απαιτεί και την γενναία χρηματοδότηση και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΣΥ, με  τις αναγκαίες προσλήψεις και επαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές. 

Στην συγκεκριμένη πρόταση νόμου που κατέβηκε για ψήφιση στη Βουλή, δυστυχώς παραπέμπεται και πάλι σε έκδοση υπουργικής απόφασης ο ακριβής τρόπος που οι ανασφάλιστοι θα καλύπτονται από το ΕΣΥ , γίνεται αναφορά σε ελεύθερη πρόσβαση , αλλά δεν υπάρχει η λέξη δωρεάν, και φοβόμαστε βάσιμα ότι : α)  οι υπουργικές αποφάσεις θα καθυστερήσουν και πάλι δραματικά, αλλά και β) μπορεί η τελική διατύπωση τους να είναι θολή και να παραπέμπει σε ποικίλου τύπου  γραφειοκρατικά εμπόδια που θα καθιστούν κενό γράμμα τα περί ελεύθερης πρόσβασης , ενώ γ) τονίζουμε πως με την συγκεκριμένη  ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή από τους πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς χαρτιά καλύπτονται μόνο οι λεγόμενες ευπαθείς κατηγορίες (παιδιά , έγκυες , ανάπηροι κλπ) και όχι όλοι.

Ακριβώς λοιπόν επειδή απαιτούμε ο νόμος να ψηφιστεί  με τις βελτιώσεις που προτείνουμε  και να μην αφήνει κανένα παραθυράκι για καθυστέρηση και για σαλαμοποίηση του δικαιώματος της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας για όλες και όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εξαιρέσεις, δεν ανεχόμαστε την μαύρη  προπαγάνδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όποιου άλλου υιοθετεί την πρακτική  της. 

Δεν ξεχνάμε το Λοβέρδο, τον Γεωργιάδη και το Βορίδη, με την διαπόμπευση των οροθετικών, την καθιέρωση και την ιδεολογική υπεράσπιση του αποκλεισμού των ανασφάλιστων , τα μισαλλόδοξα και ρατσιστικά κηρύγματα, τις εξοντωτικές περικοπές στις δαπάνες για το ΕΣΥ, τον πενταπλασιασμό των νοσηλίων  στα νοσοκομεία, το διπλάσιο νοσήλιο για αλλοδαπούς,  και τόσα άλλα. Και δεν ανεχόμαστε τη Ν.Δ. και τον Αδωνι να λέει  ότι το θέμα για τους Έλληνες ανασφάλιστους είχε τακτοποιηθεί επί των ημερών τους , όταν όλοι ξέρουμε πως απλώς έδωσαν (κατω από την πίεση του κινήματος) τη δυνατότητα σε ανασφάλιστους που είχανε ΑΜΚΑ να συνταγογραφούν τα φάρμακα τους και τίποτε άλλο. Ούτε διαγνωστικές εξετάσεις, ούτε νοσηλεία, ούτε χειρουργεία και αν το περιστατικό «ξέφευγε» ως υπερεπείγον και νοσηλευόταν, ο  λογαριασμός των εκατοντάδων και χιλιάδων ευρώ  στέλνονταν στην εφορία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ , ΤΟ  ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ  ΑΤΟΛΜΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ  ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΝΤΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ  ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
 
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Κοιν. Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει τώρα το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω στα ερείπια της δημόσιας υγείας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;