Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε κοτόπουλο και όχι κόκκινο κρέας επειδή πιστεύουν ότι είναι πιο υγιεινό.
Αλλά ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων πρακτικών στην πτηνοτροφία, αποδεικνύεται ότι το κοτόπουλο δεν είναι πλέον τόσο καλό για την υγεία μας όσο ήταν κάποτε.
Ένα νέο βίντεο από την Compassion in World Farming έχει στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τις “λευκές ραβδώσεις” στο νωπό κοτόπουλο.
Πλέον, όλο και περισσότερα στήθη κοτόπουλου έχουν «λευκές ραβδώσεις» – λωρίδες λίπους που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των μεθόδων διατροφής που εφαρμόζονται στις μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες.
Το πραγματικά άπαχο στήθος κοτόπουλου δεν έχει αυτές τις λευκές ραβδώσεις, αλλά την επόμενη φορά που θα πάτε στο τοπικό σούπερ μάρκετ, μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο συνηθισμένο είναι πλέον να πωλούνται στήθη με λευκές ρίγες λίπους.
Οι ρίγες προκύπτουν ως αποτέλεσμα του τρόπου που εκτρέφονται τα κοτόπουλα – παράγονται σε μαζική κλίμακα και οι αγρότες κάνουν ό, τι μπορούν ώστε να τα μεγαλώσουν γρηγορότερα.
Αυτό σημαίνει ότι το κοτόπουλο που τρώμε μπορεί να είναι πολύ πιο λιπαρό και λιγότερο θρεπτικό σε σχέση με το παρελθόν.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας και Τέξας A&M κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η σοβαρότητα των λευκών ραβδώσεων αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια» και έδειξε ότι εμφανίζονται στο 96% των 285 πτηνών που εξετάστηκαν.
με πληροφορίες από independent.co.uk