22.5 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ απεργός πείνας πεθαίνει, η Νικολάου του ζητάει να σταματήσει,...

Ο απεργός πείνας πεθαίνει, η Νικολάου του ζητάει να σταματήσει, η Κούρτοβικ προσφεύγει στο Δικαστήριο Λαμίας και…«Οι ήσυχες πόλεις όμορφα καίγονται»

Η προσφυγή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας

Να αφεθεί ελεύθερος ο Δημ. Κουφοντίνας (αναβολή έκτισης της ποινής) ώστε να σωθει η ζωή του και να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του, ζητεί με προσφυγή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Το αιτημα προς τον Εισαγγελέα Λαμίας ειναι , οπως αναφέρεται, για να του δοθεί αναβολής έκτισης της ποινής του, ώστε να σωθεί η ζωή του και μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του.

Παράλληλα προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η μεταγωγή του στο Δομοκό και να διαταχθεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Η πρώτη διαδικασία αφορά ακόμα και την ελευθέρωση του κρατουμένου για λόγους υγείας (με την επίκληση ακόμα και επιχειρήματος ότι σε 7 μήνες θα εχει δικαίωμα να υποβάλλει αιτημα υφ όρων απολυσης απο τις φυλακές) και η δεύτερη , υπο τη γενική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου, η προσπάθεια ακυρωσης της αποφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στον Δομοκό.

Αυτο περιέγραψε η Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον Αντ1.

Να  πάρει πίσω την απόφασή της  η Νικολάου

Η συνήγορος κάλεσε ακόμα “να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει…

Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου”, ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ, σημειώνοντας πως θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Ι. Κούρτοβικ, “έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος” και η Πολιτεία κινείται “με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα” και σχολίασε πως “είναι απίστευτο το τι έχει γίνει”.

“Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν”, ανέφερε, τονίζοντς πως “δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση”.

Ερωτηθείσα γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νόμική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο. “Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό”, είπε σχετικά ενώ ανέφερε πως κατά τη διαδικασία υπήρχε “από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα”.

“Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων”, ανέφερε σχετικά και εξηγώντας πως “δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου”.

 

Νικολάου για Κουφοντίνα: Να σταματήσει την απεργία πείνας τώρα που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Δεν σκοπεύει να υπαναχωρήσει η κυβέρνηση στο αίτιμα του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τη Σοφία Νικολάου.

Η Γεννική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα καθώς «δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος, που ο Κουφοντίνας κι άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη λοιπόν στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους».

«Εχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν στον Κορυδαλλό καταδικασμένοι κρατούμενοι. Εχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: κι από την 17Ν) κι αυτοί θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Εχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό».

Επανέλαβε πως «η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι ένα μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση. Είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να το πράξει. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει. Είναι όλα νομότυπα. Αν ικανοποιήσουμε το αίτημά του, είναι σαν να παρανομούμε».

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της 17Ν είπε ότι «ούτως ή άλλως πρόθεσή μας είναι να μεταχθούν. Λόγω lockdown δεν μετακινήθηκαν. Αυτό που έχουμε κάνει ουσιαστικά είναι να κλείσουμε τον Κορυδαλλό. Δεν μπαίνει κανείς. Δεν επιτρέπουμε σε υπόδικους να μείνουν, πόσο μάλλον σε καταδικασμένους. Θα φύγουν όλοι οι κρατούμενοι».

Τι απαντά στην Ιωάννα Κούρτοβικ

«Το δελτίο Τύπου που βγάλαμε τα λέει όλα. Δόθηκαν όλα τα έγγραφα στην συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κουφοντίνα» είπε αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Κούρτοβικ.

«Αυτές οι αποφάσεις (σ.σ.: τα χαρτιά που έδειχνε χθες η κυρία Κούρτοβικ) και είναι ίδιες με όσες εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά τα έγγραφα μπορούν να προσβληθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης. Να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» τόνισε η κυρία Νικολάου.

Για τη δήλωση της δικηγόρου που είπε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά εκδικείται τον Κουφοντίνα, η ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής τόνισε πως «Είναι παραλήρημα της κυρίας Κούρτοβικ. Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρούς, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του. Πού είναι η εκδικητική συμπεριφορά;»

Τέλος, για τον νόμο που υποστήριξε η συνήγορος το ότι έγινε ειδικά γι αυτόν ξεκαθάρισε ότι «μόνο φωτογραφικός δεν ήταν για τον Κουφοντίνα ο νόμος» και πρόσθεσε πως οι λόγοι για να μεταχθεί ένας κρατούμενος, είναι συγκεκριμένοι: υγείας, οικογενειακοί, ή αν έχει δικαστήριο σε κάποια άλλη πόλη.

«Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε τίποτα απ’ αυτά», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

ΕΛ.ΑΣ: επιχειρησιακό σχέδιο αντίδρασης

Απανωτές συσκέψεις με νευραλγικές υπηρεσίες της αστυνομίας γίνονται τις τελευταίες ώρες, καθώς οι απειλές υποστηρικτών του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες σε περίπτωση που ύπαρξη αρνητική εξέλιξη στην απεργία πείνας που κάνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, είδε το φως της δημοσιότητας μια ανάληψη ευθύνης για καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών, που στο κείμενο περιείχε τη φράση «Οι ήσυχες πόλεις όμορφα καίγονται»

Ο απεργός πείνας πεθαίνει, η Νικολάου του ζητάει να σταματήσει, η Κούρτοβικ προσφεύγει στο Δικαστήριο Λαμίας και...«Οι ήσυχες πόλεις όμορφα καίγονται»

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;