15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΟ μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ο μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τους κινδύνους της λανθασμένης απόψυξης της γαλοπούλας, επισημαίνει ο  Dr Kevin Hargin από την υπηρεσία Food Standards Agency της Βρετανίας. 

Αν δεν εφαρμοστούν οι σωστές οδηγίες, υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης βακτηρίων όπως το καμπυλοβακτηρίδιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. 

Πώς θα αποψύξετε σωστά τη γαλοπούλα

– Ο καλύτερος τρόπο απόψυξης της γαλοπούλας είναι είτε στο ψυγείο είτε σε κάποιο δροσερό μέρος. Η χαμηλή θερμοκρασία επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροβίων στα τρόφιμα και τα διατηρεί ασφαλή και φρέσκα. 

– Η γαλοπούλα θα πρέπει να παραμένει καλυμμένη ή εντός της συσκευασίας της και μέσα σε κάποιο δοχείο, ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά μικροβίων από άλλα τρόφιμα. 

– Αν δεν αποψυχθεί εντελώς και μπει βιαστικά στον φούρνο, υπάρχει η πιθανότητα να ψηθεί ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα τα επιβλαβή βακτήρια να επιβιώσουν και μετά το μαγείρεμα. 

Ο κίνδυνος της σπατάλης…

Σύμφωνα με την Emma Marsh από την οργάνωση “Love Food Hate Waste”: “Πολλοί αγοράζουν τρόφιμα τα Χριστούγεννα, τα οποία δεν καταναλώνουν συχνά, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τον σωστό τρόπο συντήρησης και μαγειρέματος. Γι’ αυτό χρειάζεται ενημέρωση, καλός προγραμματισμός και δημιουργικότητα για να απολαύσουμε το φαγητό μας, να μην πετάξουμε τα περισσεύματα και να γλιτώσουμε χρήματα”.

enallaktikos.gr

Ο μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;