13.5 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕίδησηΠανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Η σχέση είναι ταξίδι όχι...

Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Η σχέση είναι ταξίδι όχι προορισμός

Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Η σχέση είναι ταξίδι όχι προορισμός

Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται στις 19/4 στις 2:13 μμ, στην 30η αναιρετική μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού, με Ωροσκόπο στην 19η μοίρα του Λέοντα.

Και αυτή η Πανσέληνος όπως και εκείνη του Μαρτίου, αφορά στις σχέσεις σου, μόνο που αυτήν την φορά το ζητούμενο είναι να κλείσεις τις εκκρεμότητες σου, να πάρεις οριστικές αποφάσεις και να πας παρακάτω.

Οι σχέσεις σου έχουν κουραστεί γιατί εσύ και ο σύντροφός σου παρασυρόμενοι από τα πάθη και τον εγωισμό σας,  αναλώνεστε στο να χειραγωγείτε ο ένας τον άλλον, επιδιώκοντας τον έλεγχο με κάθε τρόπο και κόστος. Η καθημερινότητα κυλά αργά και βασανιστικά, λόγω του συναισθηματικού και νοητικού αρνητικού φορτίου, ( Κρόνος Πλούτωνας σε όψη με Ήλιο-Σελήνη).

Έχεις χρήσει τον εαυτό σου βασιλιά της σχέσης, βλέπεις τον άλλον αφ΄υψηλού, αποφασίζεις, διατάζεις, επιβάλεις, χάνεις την αίσθηση των ορίων, λειτουργείς με έπαρση και υποκειμενικά. 


Προσπαθείς να επιβληθείς γιατί πιστεύεις πως ξέρεις ποιο είναι το σωστό και το καλό του άλλου, δίχως να κάνεις τον κόπο να μπεις στη θέση του για να τον καταλάβεις. 


Η ρητορική ερώτηση «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» έχει γίνει το μάντραμ σου, που συνοδεύεται από τις αρμονικές όψεις του Ήλιου και του ωροσκόπου, με τον Δία.


Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Η σχέση είναι ταξίδι όχι προορισμός

Το μοντέλο αυτό όμως έχει πια φθαρεί και απαιτείται η οριοθέτηση και ο άμεσος μετασχηματισμός του. Ή μένεις κάτω από νέους όρους και συνθήκες  ή φεύγεις και πας για άλλα. Στο ίδιο δεν μπορείς πια να μείνεις, γιατί έρχεσαι σε ρήξη μαζί του και το νευρικό σύστημα ανάβει κόκκινο λαμπάκι που αναβοσβήνει συνέχεια με τις δυσαρμονικές όψεις του Ήλιου και της Σελήνης, με τον Ουρανό.

Το μυαλό σου δουλεύει με τρελές ταχύτητες προσπαθώντας να βρει λύσεις και βγάζει βιαστικά συμπεράσματα. Η δράση διαχέεται δίχως να έχει έναν συγκεκριμένο στόχο με αποτέλεσμα την απογοήτευση και την θλίψη, ενώ το μόνο που έχεις να καταλάβεις είναι πως στην προσπάθεια να επιβληθείς στο περιβάλλον σου απωθείς τους αγαπημένους σου, λόγω της συνόδου του Ερμή με τον Χείρωνα. 

Πρέπει να αντιληφθείς πως οι σχέσεις είναι λειτουργικές και βιώσιμες με δημοκρατικά μοντέλα διαχείρισης, μέσα στα οποία η ατομικότητα εκφράζεται με υγιή τρόπο δίχως να δρα εγωκεντρικά και να ασκεί εξουσία. Η εξισορρόπηση μπορεί να έρθει με σωστή επικοινωνία.

Να επικοινωνήσεις με ανοιχτή καρδιά και μυαλό, με πνεύμα δικαιοσύνης, ισότητας και ελευθερίας. Να μάθεις να ακούς! Να  δέχεσαι και να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων όπως θες να δέχονται και να σέβονται τις δικές σου. Να μάθεις να σκέφτεσαι πριν να μιλήσεις λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες του άλλου.  Η αντιπαράθεση οδηγεί σε αδιέξοδα. Η λύση βρίσκεται μόνο μέσα από τον διάλογο.

Να μπεις στις σχέσεις με τόλμη, να πάρεις τα ρίσκα σου δίχως να αναζητάς στεγανά και δικλείδες ασφαλείας. Αποστασιοποιημένος να δεις τη μεγάλη εικόνα, να δώσεις την ίδια αξία στις ανάγκες σου και στις ανάγκες του άλλου.. Το «εγώ» και το «εσύ» ισάξια, να μπορέσουν να φτιάξουν ένα υγιές «εμείς». Μάθε να συμβιώνεις. Διαφορετικά, «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα» ,που δεν έχει και κανένα ενδιαφέρον……

Να θυμάσαι : Κάθε σχέση είναι ένα περιπετειώδες  ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα. Δώσε στον άλλον τον  κατάλληλο χώρο και χρόνο για να εκφραστεί, να τον γνωρίσεις και μέσα από αυτόν να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει περισσότερο, όσους είναι γεννημένοι ή έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις τελευταίες μοίρες των παρορμητικών δηλαδή Κριούς-Ζυγούς, Καρκίνους-Αιγόκερους και στις πρώτες μοίρες των σταθερών, δηλαδή Ταύρους-Σκορπιούς και Λέοντες-Υδροχόους.

Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Η σχέση είναι ταξίδι όχι προορισμός


Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;