27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΡΑΠανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου – Πώς θα επηρεάσει

Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου – Πώς θα επηρεάσει

Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου – Πώς θα επηρεάσει

Η τελευταία πανσέληνος του χειμώνα, η αλλιώς η πανσέληνος του Χιονιού πραγματοποιείται φέτος στις 16 Φεβρουαρίου στις 28 μοίρες και 00 λεπτά του άξονα Λέοντα – Υδροχόου και επηρεάζει τους γεννημένους  από 16 έως 21 Μαΐου, 20  έως  23  Αυγούστου,  12  έως  22   Νοεμβρίου και από 15 έως 19 Φεβρουαρίου  καθώς  και  όλους  όσους έχουν πλανήτες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις  26  με  29  μοίρες των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 22/4-24/4 και 23/10-25/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 2η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Πάντα μια πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου μιλάει για την ανάγκη της επανάστασης ενάντια σε αυθεντίες. Η αμφισβήτηση των παραδοσιακών αξιών αποκτά το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και αναδεικνύει τις «ρωγμές» του συστήματος. Σε ατομικό επίπεδο η πανσέληνος στον Άξονα του Λέοντα Υδροχόου περιγράφεται άψογα από το περίφημο τραγούδι των Queen

I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
You’re so self satisfied I don’t need you
I’ve got to break free
God knows, God knows I want to break free.

Με άλλα λόγια η πανσέληνος μας καλεί να ακολουθούμε την καρδιά μας και να μην  φοβόμαστε να αφήσουμε πίσω ό, τι μας κρατάει στάσιμους, ώστε να εξελιχτούμε και εκπληρώσουμε τους σκοπούς της ζωής μας. Η Σελήνη στο Λέοντα μας ωθεί να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας με θάρρος και ενάργεια, ενώ ο Ήλιος στον Υδροχόο μας καλεί να αναζητήσουμε φίλους και συμμάχους που μας ενώνουν κοινά ιδανικά.

Αυτή η Πανσέληνος μας προτρέπει να αναζητήσουμε την πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα και να προσπαθήσουμε να είμαστε τόσο συντροφικοί, όσο και ανεξάρτητοι. Η έμφαση στον άξονα 6ο – 12ο του χάρτη της Πανσελήνου στρέφει την προσοχή μας στους τομείς της εργασίας και της υγείας, οι οποίοι είναι και αυτοί που πρέπει να αναμορφωθούν και να αλλάξουν.

Το πιο χαρακτηριστικό όμως της Πανσελήνου είναι η σύνοδος της Αφροδίτη με τον Άρη στον Αιγόκερω, η οποία θα είναι ενεργή μέχρι και τα τέλη του φετινού Μαρτίου.  Ο Άρης και η Αφροδίτη είναι οι δύο αιώνιοι εραστές στην αρχαία ελληνική μυθολογία και είναι πολύ σημαντικοί στο πως εκφράζεται το ερωτικό ιδεώδες από τα δυο φύλα.

Αυτή η όψη λαμβάνει χώρα στον 5ο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου και δέχεται ένα ευεργετικό τρίγωνο από τον Ουρανό από τον Ταύρο.

Ερωτισμός στα ύψη, ξέφρενα γλέντια, καλλιτεχνικές προσπάθειες που καρποφορούν είναι μερικές από τις πιθανές εκφάνσεις αυτών των πλανητικών σχηματισμών, και η έμφαση στα ζώδια της γης δίνει στην ερωτική έκφραση ρεαλιστικούς σκοπούς. «Όχι μόνο λόγια αλλά πράξεις» πρεσβεύει η σύνοδος αυτή στον Αιγόκερω, ενώ ο Ουρανός από τον Ταύρο δεν αποκλείει εκπλήξεις ή απροσδόκητες εξελίξεις όχι όμως απαραίτητα δυσάρεστες.

Ίσως το σύμπαν αποφάσισε να χαρίσει ένα διάλειμμα χαράς και ενθουσιασμού πριν αρχίσουν οι δύσκολες εκλείψεις της άνοιξης και οι οποίες θα φέρουν πολλούς προ των ευθυνών τους.

 

Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου – Πώς θα επηρεάσει

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;