Στην σελίδα της η HealthIQ αναφέρει ότι:
– Σύμφωνα με μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Public Health Nutrition Journal οι vegans είναι 63% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από υπέρταση, η οποία είναι η #1 αιτία που συμβάλλει στην καρδιακή προσβολή και άλλα προβλήματα υγείας και μεταβολισμού.
– Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Care Journal, οι vegans έχουν 49% χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.
– Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, οι vegans έχουν κατά 15% χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης όλων των τύπων καρκίνου, 34% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου ειδικού για τη γυναίκα και 22% χαμηλότερου κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.