17.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠοια βλάβη προκαλούν στα μάτια μας οι οθόνες των υπολογιστών

Ποια βλάβη προκαλούν στα μάτια μας οι οθόνες των υπολογιστών

Ξηρά, κουρασμένα μάτια,  θολή όραση. Αυτά είναι τα συμπτώματα μιας ασθένειας που οφείλεται στην πολύωρη παρακολούθηση μπροστά σε οθόνες. Υπολογιστές, συσκευεές πολυμέσων,, ταμπλετ, τηλεοραση, έχουν μπεί για τα καλά στη ζωή μας αφού τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία,  βρισκόμαστε για πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή. 
“Τα ανθρώπινα μάτια δεν έχουν σχεδιαστεί για να περνούν 10 έως 12 ώρες την ημέρα κοιτάζοντας σε κοντινές αποστάσεις, γι’ αυτό και η ψηφιακή κόπωση των ματιών είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο”, δηλωνει στο αμερικανικό δίκτυο CBS η δρ Jessi Lee του Park Slope Eye. 
Είναι χαρακτηριστικό  ότι ο μέσος Αμερικανός περνάει την μισή του μέρα μπροστά σε μια οθόνη ενώ σχετική έκθεση της εταιρείας Nielsen αναφέρει  ότι  στις ΗΠΑ οι ενήλικες  αφιερώνουν 10 ώρες  και 39 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα  στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης. 
Η jessi Lee προτείνει για κάθε 20 λεπτά που εργάζεστε μπροστά σε μια οθόνη, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων για να εστιάσετε το βλέμμα σας σε κάτι που είναι σε απόσταση 6 μέτρα μακριά. 
Τι συμβουλεύει τους χρήστες των συσκευών αυτών η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας : 
Καθίστε περίπου 60 εκατοστά μακριά από την οθόνη του υπολογιστή και τοποθετήσετε την οθόνη με τέτοιον τρόπο ώστε το βλέμμα των ματιών σας είναι ελαφρώς προς τα κάτω.
Μειώστε το έντονο φως από την οθόνη με τον επαρκή γενικότερο φωτισμό του χώρου. Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο οθόνης, αν χρειαστεί.
Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας τακτικά. 
Χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα για να φρεσκάρετε τα μάτια σας όταν τα αισθάνεστε ξηρά.
Κάντε τακτικά διαλείμματα από την εργασία στον υπολογιστή.
Ποια βλάβη προκαλούν στα μάτια μας οι οθόνες των υπολογιστών
Με πληροφορίες από cbsnews.com  
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;