Επειδή για το αγελαδινό γάλα υπάρχουν πολλές ενστάσεις, τόσο ως προς τη χρησιμότητά του όσο και ως προς την απανθρωπη μεταχείριση των ζώων , μπορείτε να φτιάξετε φυτικό γάλα. Εύκολα και απλά.
Γάλα Κάσιους
Υλικά
1 φλ. ωμά κάσιους
4 φλ. νερό
1-2 κουταλιές γλυκαντικό (μέλι ή σιρόπι αγαύης)
(προαιρετικά εκχύλισμα βανίλιας)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα δυνατό μπλέντερ όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε το υγρό από ένα σουρωτήρι για να κρατήσουμε τυχόν κομμάτια που δεν έλιωσαν. Καταναλώνουμε αμέσως ή διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο το γάλα μας, για 3-4 ημέρες στο ψυγείο.
Ιδιότητες
Τα κάσιους είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σίδηρο.
Γάλα ηλιόσπορων
Υλικά
1 φλ. ηλιόσποροι
3 φλ. νερό
1κγλ σιρόπι αγαύης, μέλι ή 1 δαμάσκηνο
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ όλα τα υλικά. Έπειτα χρησιμοποιούμε ένα φίλτρο καφετιέρας και αφήνουμε το μίγμα να στραγγίξει μέσα σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες το πολύ.
Ιδιότητες
Οι ηλιόσποροι είναι μία από τις σούπερ τροφές! Περιέχουν Βιταμίνη Ε, Σελήνιο, Μαγνήσιο και πολύτιμα αντιοξειδωτικά.
Γάλα Αμυγδάλου
Υποκατάστατο που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς και το βρίσκουμε στις αγορές, αλλά η τιμή του είναι αρκετά υψηλή. Μπορείτε με τη συνταγή αυτή να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας!
Υλικά
1 φλ. ωμά αμύγδαλα
3 φλ. νερό
2 Δαμάσκηνα
(προαιρετικά 1 κγλ εκχύλισμα βανίλιας και ½ κγλ αλάτι)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ όλα τα υλικά. Έπειτα χρησιμοποιούμε ένα φίλτρο καφετιέρας και αφήνουμε το μίγμα να στραγγίξει μέσα σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 έως 4 μέρες.
Ιδιότητες
Τα αμύγδαλα μας εφοδιάζουν με ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, Βιταμίνη Β-6, Βιταμίνη Ε και πολλά άλλα χρήσιμα συστατικά για την υγεία μας.
Πηγή: enallaktikiagenda.gr