Συμβουλές για να ξεπικρίσουμε τις ελιές μας από το Πελίτι και τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη.
Ένας εύκολος αλλά χρονοβόρος τρόπος για να ξεπικρίσουμε τις ελιές μας είναι με το θαλασσινό νερό.
Υπάρχουν δύο τρόποι.
Πρώτος τρόπος: μαζεύουμε τις ελιές μας, τις καθαρίζουμε από κοτσάνια τις πλένουμε και τις βάζουμε μέσα σε πλαστικά μπουκάλια του νερού και γεμίζουμε με θαλασσινό νερό τόσο όσο να καλύπτονται οι ελιές. Κλείνουμε ερμητικά τα μπουκάλια και τα ανοίγουμε μετά από ένα χρόνο. Προσοχή αν ανοίξουμε τα καπάκια σε τέσσερις μήνες γίνεται έκρηξη. Τα μπουκάλια τα τοποθετούμε όρθια και φροντίζουμε να είναι σταθερά. Οι ελιές μας θα γίνουν μετά από ένα χρόνο.
Δεύτερος τρόπος: στο δεύτερο τρόπο κάνουμε τα ίδια πράγματα με τον πρώτο με τη διαφορά ότι αφήνουμε τα μπουκάλια μας ανοιχτά για τους πρώτους τέσσερις μήνες και τα κλείνουμε μετά. Οι ελιές θα γίνουν πάλι σε ένα χρόνο.
Καλή επιτυχία!