12.5 C
Athens
Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΠώς ξεπικρίζουμε τις ελιές μας με θαλασσινό νερό

Πώς ξεπικρίζουμε τις ελιές μας με θαλασσινό νερό

Συμβουλές για να ξεπικρίσουμε τις ελιές μας από το Πελίτι και τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη.

Ένας εύκολος αλλά χρονοβόρος τρόπος για να ξεπικρίσουμε τις ελιές μας είναι με το θαλασσινό νερό.

Υπάρχουν δύο τρόποι.

Πρώτος τρόπος: μαζεύουμε τις ελιές μας, τις καθαρίζουμε από κοτσάνια τις πλένουμε και τις βάζουμε μέσα σε πλαστικά μπουκάλια του νερού και γεμίζουμε με θαλασσινό νερό τόσο όσο να καλύπτονται οι ελιές. Κλείνουμε ερμητικά τα μπουκάλια και τα ανοίγουμε μετά από ένα χρόνο. Προσοχή αν ανοίξουμε τα καπάκια σε τέσσερις μήνες γίνεται έκρηξη. Τα μπουκάλια τα τοποθετούμε όρθια και φροντίζουμε να είναι σταθερά. Οι ελιές μας θα γίνουν μετά από ένα χρόνο.

Δεύτερος τρόπος: στο δεύτερο τρόπο κάνουμε τα ίδια πράγματα με τον πρώτο με τη διαφορά ότι αφήνουμε τα μπουκάλια μας ανοιχτά για τους πρώτους τέσσερις μήνες και τα κλείνουμε μετά. Οι ελιές θα γίνουν πάλι σε ένα χρόνο.

Καλή επιτυχία!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!