Επιμορφωτική ημερίδα με κεντρικό θέμα την Κοινωνική Οικονομία διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λευκού Πύργου, της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. παρ. Θεσσαλονίκης) και της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.).
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στην φιλοσοφία της Κοινωνικής Οικονομίας, η ενημέρωσή τους για καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί με επιτυχία καθώς και η προοπτική αναπροσανατολισμού του εκπαιδευτικού τους ρόλου υπό το φως των αρχών της Κοινωνικής Οικονομίας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 20 Μαϊου 2014.

Οι εισηγήσεις:
– “Οριοθετήσεις της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας”, Νικολάου Κώστας, Δρ. Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Καθηγητής-Σύμβουλος Ελλ. Αν. Πανεπιστημίου
– “Συνεταιρισμοί και διεθνείς συνεταιριστικές αρχές”, Παπαφιλίππου Άσπα, Δρ. Κοινωνιολογίας – Πολιτικών Επιστημών
– “Αστικοί συνεταιρισμοί. Το παράδειγμα του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Βίος Coop”, Αγγέλου Λάζαρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του καταναλωτικού συνεταιρισμού Βίος Coop
– “ΚΟΙΝΣΕΠ – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Το παράδειγμα της Μυγδονίας”, Στέλλα Γκουδίνογλου, μέλος της Μυγδονίας.
Συντονισμός της ημερίδας:
– Τσαπουρνάς Κωνσταντίνος, υπ. ΣΕΠ στο
ΚΕΣΥΠ Λ. Πύργου
– Οικονόμου Ανδρέας, Επίκ. Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ