37.2 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΡΓΑΣΙΑΨηφιακά και κλασικά εργαλεία οργάνωσης γραφείου: Ποιες οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα

Ψηφιακά και κλασικά εργαλεία οργάνωσης γραφείου: Ποιες οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα

Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, τα smartphone και οι φορητοί υπολογιστές μας συντροφεύουν καθημερινά στο γραφείο και στο σπίτι.

Με αυτά μπορούμε πλέον εύκολα να αναζητούμε πληροφορίες και να διοργανώνουμε τα ραντεβού μας. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, όμως πολλοί ακόμα προτιμούν να απέχουν από τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, κάνοντας χρήση ενός παραδοσιακού ημερολογίου και σημειωματάριου για την οργάνωση των εργασιών. Ενώ τα ηλεκτρονικά ημερολόγια προσφέρουν αναμφισβήτητη ευκολία, τα έντυπα ημερολόγια παρέχουν ένα μοναδικό σύνολο ευκολιών που τα κρατούν ακόμα ψηλά στις προτιμήσεις πολλών ανθρώπων. 

Τα χάρτινα ημερολόγια προσφέρουν μια φυσική αίσθηση και παρουσία, που λείπει από τα ψηφιακά ημερολόγια. Η γραφή ως διαδικασία, ενεργοποιεί περισσότερο τον εγκέφαλο απ’ ότι η χρήση ενός πληκτρολογίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύει περισσότερο την μνήμη, και ειδικά αυτούς που δυσκολεύονται να απομνημονεύουν πληροφορίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι, η γραφή ενισχύει τη διατήρηση πληροφοριών στον εγκέφαλο. Επίσης, ευνοεί καλύτερα την εστίαση , κάτι  που μπορεί να κάνει καλό ακόμα και στα παιδιά που υποφέρουν από ΔΕΠΥ.  Αν αισθάνεστε άβολα με τις διάφορες ειδοποιήσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα, ένα έντυπο ημερολόγιο ελαχιστοποιεί τις πολλαπλές εργασίες και προάγει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των εργασιών που έχετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα ή τον μήνα.

Τα ψηφιακά εργαλεία, για να είναι πάντα προσβάσιμα, απαιτούν οι συσκευές να είναι πάντα φορτισμένες και να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Από την άλλη, ένα έντυπο ημερολόγιο είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Μπορεί κάποιος να το τοποθετήσει σε ένα πορτοφόλι, τσάντα ή ακόμα και να το κρεμάσει στον τοίχο, για μία γρήγορη καθημερινή ματιά. Τα χάρτινα ημερολόγια προσφέρουν μια απλή προσέγγιση στην οργάνωση και τον προγραμματισμό των εργασιών και των ραντεβού. Δεν χρειάζεται να πλοηγηθείτε σε πολύπλοκα μενού ή να ασχοληθείτε με ενημερώσεις λογισμικού. Ένα χάρτινο ημερολόγιο https://flexbook.gr/el/6-imerologio ή σημειωματάριο https://flexbook.gr/el/5-simiomatario μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του χρήστη. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα σχέδια, μορφές και τύπους χαρτιού. 

Επιπλέον, οι λευκές σελίδες ενός ημερολογίου αποτελούν χώρο έκφρασης για πολλούς συγγράφεις και καλλιτέχνες, που μπορεί να αποφεύγουν την ψηφιακή τεχνολογία ή να μην είναι τόσο εξοικειωμένοι με αυτή. Αυτό το πρόβλημα το συναντάμε και σε άτομα μεγάλης ηλικίας, που έχουν συνηθίσει την αίσθηση του χαρτιού και αποφεύγουν να κάνουν χρήση κινητών και tablet. 

Ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί πολλούς να κάνουν χρήση ενός χάρτινου ημερολογίου και σημειωματάριου, είναι και η οικολογική ευαισθητοποίηση που έχουν. Ενώ ορισμένα ημερολόγια συμβάλλουν στη σπατάλη χαρτιού, υπάρχουν πλέον φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές από ανακυκλωμένα υλικά. 

Τα χάρτινα ημερολόγια μπορεί να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προσαρμοζόμενα στα δικά μας γούστα και ανάγκες. Μπορεί να βρει κάποιος, από κλασικά δερμάτινα σχέδια μέχρι καλλιτεχνικά ημερολόγια τοίχου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, θα βρείτε άπειρες ιδέες και προτάσεις για να φτιάξετε και το δικό σας προσωπικό ημερολόγιο και σημειωματάριο. Είναι μία ευχάριστη εμπειρία που θα σας γεμίσει με δημιουργικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;