19.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε...

Σχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε νέους-ες

Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει τις πόρτες του τον Νοέμβριο και δίνει υποτροφίες σε νέους που ζουν στην Ελλάδα

Μετά από μία πετυχημένη πρώτη χρονιά με τη συμμετοχή 15 νέων από όλο τον κόσμο, το “Σχολείο των Σχέσεων” (School Of All Relations– Συν-Ύπαρξις) θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Οικία Καραπάνου  στην Αίγινα, από τον Νοέμβριο 2016 έως τον Μάιο του 2017.

Το Σχολείο των Σχέσεων αποτελεί την πρώτη ελληνική, εναλλακτική πρόταση έναντι ή συμπληρωματικά των τυπικών προγραμμάτων εκπαίδευσης για νέους που τελειώνουν το Λύκειο, φοιτούν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Σχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε νέους-ες

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι καλλιέργεια της αυτογνωσίας και της συλλογικής λειτουργίας: Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα από τα στενά όρια του τυπικού σχολείου, πρόκειται για ένα πραγματικό εργαστήριο που ενθαρρύνει την εξερεύνηση και τον πειραματισμό τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Για έξι μήνες οι νέοι ζουν όλοι μαζί, εξερευνώντας το βαθύ δυναμικό τους και αναπτύσσοντας την επίγνωση και τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να δώσουν στη ζωή τους σκοπό και νόημα, αλλά και να ανταποκριθούν δημιουργικά στις προκλήσεις των καιρών, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. 

Σχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε νέους-ες

Ένας από τους στόχους του Σχολείου των Σχέσεων είναι και η απελευθέρωση από καταναλωτικές νοοτροπίες με τις οποίες έχουν διαποτιστεί οι νέοι εξαιτίας των εξαντλητικών ρυθμών του σύγχρονου τρόπου ζωής και του βομβαρδισμού πληροφοριών που υφίστανται. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δίνεται πάντοτε ο απαραίτητος χρόνος για την αφομοίωση της προσωπικής και συλλογικής γνώσης.

Σχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε νέους-ες

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Σπουδών

Εφαρμόζοντας στην πράξη  την αρχή της “επιβράδυνσης” (slowing down), το Σχολείο των Σχέσεων αποτελείται από εντατικές εκπαιδευτικές εβδομάδες που εναλλάσσονται με πιο χαλαρές. Κατά τις εντατικές εβδομάδες το ημερήσιο πρόγραμμα διανέμεται σε δράσεις κοινοτικής ζωής και καινοτόμες ομαδικές  εκπαιδεύσεις όπως Way of Council, Voice Work, Yoga και Επίγνωση, Μη Βίαιη Επικοινωνία, Forum, Dansexpressive, Storytelling, αυτογνωσίας και άλλες. Κατά τις πιο χαλαρές εβδομάδες, οι οποίες ονομάζονται Εβδομάδες Κοινοτικής Ζωής, η ημέρα περιλαμβάνει ενδιαφέροντα mini σεμινάρια, community building, δραστηριότητες κοινοτικής ζωής και γνωριμίας με την τοπική κοινωνία, ανάπτυξη προσωπικών projects και άλλα. 

Σχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε νέους-ες

Η κοινότητα

Το όραμα για τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την ευγενική υποστήριξη διεθνούς φήμης εισηγητών και την ενθουσιώδη προσφορά μίας μεγάλης ομάδας εθελοντών από όλο τον κόσμο, που αφιερώθηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος επί σειράς ετών.

Κοινό όραμα όλων είναι να προσφέρουν στους νέους, και ειδικά σε νέους που ζουν στην Ελλάδα, τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορέσουν να συνδιαμορφώσουν τη κοινωνική πραγματικότητα όπως εκείνοι την ονειρεύονται. 

Υποτροφίες για νέους που ζουν στην Ελλάδα

Γι’αυτό και φέτος, το Σχολείο των Σχέσεων προσκαλεί νέους 18-26 ετών που ζουν στην Ελλάδα και που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση να αποστείλουν αίτηση υποτροφίας στο email apply@schoolofallrelations.com

Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει: α) εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, β) σύντομο βιογραφικό σημείωμα, γ) ένα συνοδευτικό κείμενο και γ) ένα video όπου θα εκφράζονται οι λόγοι για τους οποίους θέλει ο υποψήφιος να πάρει μέρος. Το πρόγραμμα είναι διεθνές και η επίσημη γλώσσα του η αγγλική, επομένως απαραίτητη είναι και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η ομάδα του Σχολείου των Σχέσεων θα αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες και θα προωθήσει τα παραπάνω, πάντοτε με τη συγκατάθεση των υποψηφίων, αξιοποιώντας ένα δίκτυο υποψηφίων χορηγών και μία καμπάνια μικροχρηματοδότησης από το πλήθος. Καταληκτική ημερομηνία: 13η Οκτωβρίου 2016

Περισσότερα για το Σχολείο των Σχέσεων (School of All Relations)

www.schoolofallrelations.com (en), www.syn-yparxis.com (el)

Αποστολή  | Ενημερωτικό φυλλάδιο  |  Video

Καμπάνια Crowdfunding 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΙΡΙΣ

Το Σχολείο των Σχέσεων αποτελεί μία δράση της μη κερδοκοπικής εταιρείας ΙΡΙΣ η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1995 και αναπτύσσει προγράμματα που αποσκοπούν στην πνευματική, μορφωτική και καλλιτεχνική ανάπτυξη και έκφραση, αλλά και καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης. Από το 1995, λειτουργεί την Οικία Καραπάνου και είναι το πρώτο κεντρο προσωπικής και διαπροσωπικής ανάπτυξης που λειτούργησε στην Ελλάδα.

Επικοινωνία 

Υπεύθυνη Σπουδών: Χριστίνα Χωραφά

Για γενικές πληροφορίες: school.of.all.relations@gmail.com

Για ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή σας: apply@schoolofallrelations.com 

www.schoolofallrelations.com (en), www.syn-yparxis.com (el)

Facebook: @Schoolofallrelations

Σχολείο των Σχέσεων: Το πρώτο εναλλακτικό σχολείο ανοίγει και δίνει υποτροφίες σε νέους-ες


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;