2.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΖΩΑΣκηνές Far West στην Λαμία: Πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας για... σύλληψη 16...

Σκηνές Far West στην Λαμία: Πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας για… σύλληψη 16 αδέσποτων!

Ανοιχτή επιστολή προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Αναλυτικά η επιστολή:

“Πρωτόγνωρες σκηνές έζησαν το βράδυ του Σαββάτου οι πολυπληθείς επισκέπτες των πλατειών της Λαμίας, όταν είδαν 3 περιπολικά της Αστυνομίας με πολυάριθμο πλήρωμα να τις περικυκλώνουν την μία μετά την άλλη δημιουργώντας έντονη ανησυχία προβληματισμό και αναστάτωση στους πάντες.

Όχι δεν επρόκειτο για μια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ή για μια προσπάθεια σύλληψης επικίνδυνων κακοποιών.

Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής κινητοποίησης της αστυνομίας ήταν η σύλληψη 16 αδέσποτων που διαβίωναν ήρεμα, διασκορπισμένα στις 4 πλατείες, μετά από εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Σκηνές Far West εκτυλίχτηκαν με τον «μπόγια» – εκπαιδευτή ζώων, που προς τιμή του εξέφρασε υπεύθυνα τις αντιρρήσεις του και τις ανησυχίες του για την επικινδυνότητα της αποστολής αλλά απειλήθηκε με αυτόφωρο σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του, να προσπαθεί με τα απαγορευμένα φυσοκάλαμα να πιάσει τα τρομοκρατημένα αδέσποτα, που αντιστέκονταν στην βία εναντίον τους.

Η επιχείρηση σκούπα  κατά των «τρομοκρατών» ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 6 η ώρα το πρωί, συνεχίστηκε δε ακόμη και όταν έπιασε καταρρακτώδης βροχή μέχρι να πιαστούν όλοι οι σεσημασμένοι κακοποιοί…

Έγινε εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής, η οποία το πληροφορήθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η επίθεση κατά των άμοιρων ζώων, ενώ πλήρη άγνοια είχε και η αρμόδια εκ του νόμου 5μελής επιτροπή του Δήμου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λαμίας και η Ομοσπονδία ενημερώθηκαν αμέσως και οι εθελοντές και τα μέλη του συλλόγου μας έσπευσαν στο σημείο και αργότερα στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατάγγειλαν τις τριτοκοσμικές αυτές μεθοδεύσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.

Στα εύλογα ερωτήματά μας τι συνέβη και διατάχθηκε αυτή η απαράδεκτη για σύγχρονη χώρα επιδρομή κατά των ζώων η απάντηση είναι, ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα, που να δικαιολογεί την ενέργεια αυτή, αφού ούτε στο Δήμο, ούτε στην αστυνομία, ούτε στις φιλοζωικές οργανώσεις είχε καταγγελθεί κάποιο περιστατικό επίθεσης των συγκεκριμένων ζώων.

Η άποψη που έφθασε στα αυτιά μας ήταν, ότι έγινε για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες!

Από ποιον, αφού ουδέν συνέβη;

Προς τι όλη αυτή η αναίτια βία κατά εμβίων;

Ερώτημα στο οποίο  θα πρέπει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να απαντήσει αλλά και να πράξει τα δέοντα κατά της Εισαγγελικής λειτουργού που διέταξε την άνευ λόγου και χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου απομάκρυνση των ζώων με την βία αγνοώντας τον κίνδυνο και για τους επισκέπτες  της πλατείας αλλά και για τα ίδια τα ζώα.

Ποιος άραγε θα είχε την ευθύνη, αν κάποιο από αυτά τα ζώα απολύτως δικαιολογημένα επετίθετο σε κάποιους;

Ποιος άραγε θα είχε την ευθύνη, αν έπεφτε νεκρό κάποιο από αυτά;

Για το ιστορικό της υπόθεσης τα ζώα αυτά ήταν στειρωμένα, εμβολιασμένα και σημασμένα από τον Δήμο Λαμίας και είχαν επαναφερθεί, όπως ορίζει η νομοθεσία, στα σημεία όπου ζούσαν απολύτως ειρηνικά.

Το μεγάλο όμως ερωτηματικό είναι αν μπορεί ο εισαγγελικός λειτουργός να παραβιάζει τόσο κατάφωρα την νομοθεσία.

Αν οι προσωπικές του απόψεις είναι πάνω από το νόμο και μπορεί να αυθαιρετεί.

Αναρωτιόμαστε, ως πότε τα ζώα θα είναι θύματα της ανθρώπινης αυθαιρεσίας και των απαρχαιωμένων αντιλήψεων των διαφόρων αρχών;

Και τα 16 ζώα οδηγήθηκαν εν μέσω νυκτός, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγετο, όπως κανιβαλισμός και αλληλοφάγωμα, στο ασφυκτικά γεμάτο κυνοκομείο του Δήμου ενώ ήδη οι συνέπειες γι’ αυτά είναι πολύ σοβαρές. Αλλά ποιος νοιάζεται γι αυτό.

Ζώα είναι δε βαριέσαι.

Ζητάμε την άμεση επαναφορά των ζώων στο σημειο όπου χωρίς κανένα πρόβλημα και με βάση την νομοθεσία  ζούσαν.

Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου που τόσο βάναυσα καταπατήθηκε στην Λαμία από την εισαγγελική αρχή.

Ζητάμε τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους συνήργησαν στην πρωτοφανή αυτή βία, όποια θέση κι αν κατέχουν.

Ζητάμε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τόσο για την αποκατάσταση της διασαλευθείσας έννομης τάξης όσο και για την τιμωρία των υπευθύνων.

Οι εικόνες βίας κατά των ζώων δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, δεν ταιριάζουν με τις ανθρώπινες ηθικές αξίες για την προστασία των ανήμπορων και ανυπεράσπιστων όντων.

Αποτελούν πράξεις βαρβαρότητας και είναι καταδικαστέες πολύ περισσότερο, όταν προέρχονται από τις Εισαγγελικές Αρχές.

Ευθύνες τεράστιες έχει και το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το όλο κλίμα κατά των αδέσποτων που συντηρεί όλο αυτό το διάστημα, με τις τροπολογίες εξορίας των ζώων στα δάση και τα βουνά, με τις απόπειρες εγκλεισμού τους στα άθλια κυνοκομεία τους, με τις κατάπτυστες θέσεις των διαφόρων συμμάχων τους φορέων τυπου ΓΕΩΤΕΕ και ΠΚΣ κοκ.

Χρόνια τώρα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες εγκαταλείψεις και γεννήσεις των ζώων και για την ασυδοσία των εκτροφέων, χρόνια τώρα φωνάζουμε για ηθικές και αποτελεσματικές λύσεις που θα περιορίσουν έως εξαλείψουν το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων αλλά φωνή βοώντος.

Όλοι στοχοποιοόν τα ζώα και ποτέ τον άνθρωπο που τα δημιουργεί.

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το ζήτημα, όσα πογκρόμ κι αν εξαπολύσουν εναντίον τους.

Ας το καταλάβουν επιτέλους.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Τα 65 σωματεία μέλη της”
Σκηνές Far West στην Λαμία: Πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας για... σύλληψη 16 αδέσποτων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;