Tα ψάρια σαν τα μάτια σας.
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Ίδρυμα Οφθαλμού Wilmer της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη, τα ψάρια που έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ,όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο τόνος, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως εκφυλίσεως της ωχράς κηλίδας.
Η ωχρά κηλίδα είναι το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα – της δομής στο πίσω μέρος των ματιών που φέρει τα κύτταρα της όρασης.
Στο πλαίσιο της μελέτης, Αμερικανοί επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 2.400 εθελοντών ηλικίας άνω των 65 ετών, διαπιστώνοντας ότι όσοι έτρωγαν λιπαρά ψάρια δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Πηγή: organiclife.gr