Κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο είναι τα θρεπτικά συστατικά που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας. Το κάλιο συνδέεται με την αρτηριακή πίεση στο αίμα , το μαγνήσιο συνδέεται με τον διαβήτη την οστεοπόρωση και την υπέρταση ενώ το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τα οστά και τα δόντια μας.
Χρήσιμες είναι για την υγεία μας και οι φυτικές ίνες που έχουν τα δημητριακά και τα όσπρια, όπως και οι βιταμίνες Α, C, D.
To κάλιο το παίρνουμε από τις πατάτες, τα όσπρια, τις μπανάνες, το γάλα.
Το μαγνήσιο το παίρνουμε από τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τα πράσινα λαχανικά.
Το ασβέστιο το παίρνουμε από τα γαλακτοκομικά αλλά και το σολομό.