17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΤο λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά

Γνωρίζετε ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα λαχανικά μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά τους σε
πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Tracy Lesht, το βράσιμο των λαχανικών είναι ο πλέον λάθος τρόπος μαγειρέματος καθώς οδηγεί σε
απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.

Το βράσιμο δεν
ενδείκνυται, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν
υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το
μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς.

Ένας τρόπος να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι
να τα μαγειρεύετε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά, το
Βρετανικό Σύστημα Υγείας στην ιστοσελίδα του προτείνει το ψήσιμο και
το μαγείρεμα στον ατμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος
τρόπος να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υδατοδιαλυτές
βιταμίνες είναι να μαγειρεύουμε στον ατμό ή να ψήνουμε τα λαχανικά, αντί
να τα βράζουμε, ή να χρησιμοποιούμε το νερό σε σούπες ή σε φαγητά
κατσαρόλας αντί να το πετάμε».

 

Πηγή: onmed.gr

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;