18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Βαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης μετά από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 17 συμπράξεις, ανατέθηκε πριν λίγο καιρό για διαχείριση στην ομάδα του Impact Hub Athens η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με σκόπο “να γίνει η αγορά κέντρο κοινωνικής οικονομίας – επιχειρηματικότητας”, κάτι που διεκδικούσαν εδώ και πολύ καιρό οι φορείς της περιοχής. Δεδομένου ότι η αγορά της Κυψέλης πριν ανακαινιστεί αποτελούσε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο και τελούσε υπό ανοιχτή κατάληψη, στην οποία συμμετείχαν πολλά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν πρόταση για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ήταν:

•  ΓΕΦΥΡΕΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

• ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ

• ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

• ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΞΑΝΑ

• ΠΕΣΚΟ

• ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

• YIUCO

•KID & FAMILY

• IMPACT HUB ATHENS

•  ΔΑΓΙΠΟΛΗ

• ΚΥΨΕΛΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

• ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

• BIOS

• ΚΟΙΣΠΕ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

• FUTURE LIBRARY

• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Τελικά προκρίθηκαν στην τελική φάση οι εξής:

1. ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΞΑΝΑ

2. MPACT HUB ATHENS

3. BIOS 

4. FUTURE LIBRARY

H ομάδα του Impact Hub Athens ανέλαβε τη διαχείρηση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης με απόφαση της συμβουλευτικής ομάδας εργασίας του Δήμου Αθηναίων, η οποία αποτελείται από τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, Σταύρο Μπένο, τον επιχειρηματία Βασίλη Φουρλή, τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, τον πολεοδόμο Άρη Καλαντίδη και την αντιδήμαρχο Αμαλία Ζέπου.
Βαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Η απόφαση αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, τόσο από τις τοπικές συλλογικότητες της κοινωνικής οικονομίας στην περιοχή της Κυψέλης, όσο και από τις δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και της παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έθεσε διάφορα ερωτήματα. 
Σκληρότερη από όλες τις ανακοινώσεις που στάλθηκε στο enallaktikos.gr είναι εκείνη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου, η οποία μιλάει για “ξεπούλημα της Αγοράς της Κυψέλης”.
Το enallaktikos.gr έχει παρουσίασει την ομάδα του Impact Hub (Διαβάστε περισσότερα εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_hub-athens_a2566.html), στην οποία επικεφαλής είναι ο Δημήτρης Κοκκινάκης και η Σόφη Λάμπρου και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που έγιναν στην θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (στο παλιό Cubanita, απέναντι από τα κουλούρια του Ψυρρή…) 


Βαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης


Επικοινωνήσαμε με τη Σόφη Λάμπρου, η οποία μας δήλωσε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος και επιφυλάσσεται να απαντήσει στις κατηγορίες.

H ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

“NA ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΚΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕIΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Βαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Την Αγορά της Κυψέλης, ένα χώρο ιστορικό και διατηρητέο μνημείο αλλά και   το πιο σημαντικό «φιλέτο» στη Φωκίωνος Νέγρη αποφάσισε να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμαρχος Καμίνης  σε μια ΜΚΟ, την Impact Hub Athens για μια πενταετία (!). 
Πρόκειται για σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης, μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής της  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμαρχος Καμίνης ολοκληρώνει την επιχείρηση διάλυσης της αυτοδιαχειριζόμενης Αγοράς της Κυψέλης που έκανε τον Αύγουστο του 2012, με την εισβολή των ΜΑΤ.

Έδωσε τέλος σε ένα πρωτοπόρο πείραμα διάσωσης του δημόσιου χώρου από την εγκατάλειψη και τα νύχια των εργολάβων που το ήθελαν να γίνει άλλο ένα πάρκινγκ. 

Για μια πενταετία, δεκάδες συλλογικότητες και  καλλιτέχνες είχαν αναδείξει την Αγορά της Κυψέλης σε κέντρο δημιουργικότητας.

Τώρα ο Δήμαρχος τον παραδίδει ολοκληρωτικά- με εξαίρεση την λειτουργία του ΚΕΠ- σε μια ΜΚΟ μετά από «επιλογή» η οποία ανατέθηκε σε πενταμελή ομάδα ατόμων, ανάμεσα τους ο επιχειρηματικός όμιλος Φουρλής (!)

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ φρόντισε να κάνει  αλλαγές στο καταστατικό της ώστε να διαχειριστεί με «κοινωνική επιχειρηματικότητα» τον χώρο.

Η Impact Hub Athens πρόσφατα διοργάνωσε μαζί με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα την εκδήλωση Hack the camp! με θέμα «καινοτομίες για την διευκόλυνση της ζωής στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.

Ο τελικός του Hack the Camp πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Δεκεμβρίου 2016 και διοργανώθηκε από το Impact Hub Athens, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, με τη συνεργασία δύο διεθνών οργανισμών με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση hackathons με ανθρωπιστικό προσανατολισμό: τους Creative Associates από την Αμερική και το International Alert από τη Μεγάλη Βρετανία.» 
  
Διεθνώς ο ιδρυτής του Τζόναθαν Ρόμπινσον αυτοπροβάλλεται ως ικανός να έχει σχέσεις με το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας μέχρι τους επιχειρηματίες της ειρήνης στο Αφγανιστάν. https://www.theguardian.com/profile/jonathan-robinson
Στο δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή 9/12/2016 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης, όπως η Αμαλία Ζέπου παρουσίασαν το ξεπούλημα της Αγοράς της Κυψέλης ως «όραμα των κατοίκων της περιοχής» και επίσης ότι έβαλε τέλος στις πολιτικές παρεμβάσεις στην Αγορά της Κυψέλης, εννοώντας ότι δεν θα μπορούν οι συλλογικότητες της περιοχής που αντιστρατεύονται τον Δήμαρχο Καμίνη να έχουν πρόσβαση στο χώρο.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Καμίνης, ακόμη πιο κυνικός δήλωσε ότι ο Δήμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το χώρο και για αυτό τον παραχώρησε σε ιδιώτες!

Το σύστημα Καμίνη με τις διασυνδέσεις του με τους ιδιώτες απειλεί να αρχίσει πλέον τις εκχωρήσεις μαζικά χώρων στις ΜΚΟ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να εισβάλουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στο Δήμο της Αθήνας.

Έχουν προηγηθεί εκτεταμένες συμφωνίες-συνεργασίες με τις ΜΚΟ στα πλαίσια της διαχείρισης του προσφυγικού, με κεντρική επιδίωξη τη διατήρηση του Ελαιώνα ως στρατοπέδου συγκέντρωσης, αποκομμένου από τον ιστό της πόλης με αστυνομικό έλεγχο στη πρόσβαση των κινημάτων και των αλληλέγγυων. 

Επίσης, εκχωρούνται χώροι για τις επιδοτούμενες από ΕΣΠΑ και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δράσεις των ΜΚΟ την ώρα που υποβαθμίζονται οι δομές του Δήμου με την συρρίκνωση του προσωπικού.

Ανάλογη δουλική σχέση με την πρεσβεία των ΗΠΑ επιδεικνύει και η ΜΚΟ PRAKSIS  με δηλώσεις ευχαριστιών προς τον πρέσβη των ΗΠΑ για την ενίσχυση της δράση τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, την νεολαίας ,τις συλλογικότητες της περιοχής να ματαιώσουν τα σχέδια παραχώρησης ενός δημόσιου/δημοτικού χώρου στα χέρια των πιο αρπακτικών ιδιωτών.

Διεκδικούμε τους δημόσιους δημοτικούς χώρους και την ανοιχτή λειτουργία τους για τις ανάγκες των γειτονιών, με στήριξη από προσωπικό των Δήμων.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας”

Η τοποθέτηση της Ανοιχτής Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο


Βαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

“ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (σχεδιο)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Το κτίριο της δημοτικής αγοράς για χρόνια αποτέλεσε χώρο συνεύρεσης των κατοίκων και σημείο αναφοράς της περιοχής.

Η λειτουργία της Αγοράς έπαψε, μετά από μερικά χρόνια υπολειτουργίας και το 2003 ήρθε και η πλήρης εγκατάλειψη της.

Το 2004 η Αγορά περνά τον κίνδυνο κατεδάφισης, για να μετατραπεί σε γκαράζ, οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των κατοίκων και κοινωνικών φορέων της περιοχής καταφέρνουν το χαρακτηρισμό της το 2005 ως διατηρητέο κτίσμα.

Στη συνέχεια, από τον Δεκέμβριο του 2006, στη Δημοτική αγορά υλοποιείται, κατόπιν τοπικής πρωτοβουλίας κατοίκων και φορέων, ένα ανοικτό και αυτοδιαχειριζόμενο μοντέλο λειτουργίας.

Στα σχεδόν 5 χρόνια που διήρκεσε, φιλοξενήθηκαν πάνω από 600 πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα και συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις δημόσιων σχολείων και πολλές επίκαιρες συζητήσεις.

Επίσης προσφέρθηκε σημαντικό κοινωνικό και αλληλέγγυο έργο, όπως συλλογικές κουζίνες, μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, χαριστικά παζάρια, λειτουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων κ.ά.

Η εισβολή των ΜΑΤ το καλοκαίρι του 2011, σήμανε το βίαιο τέλος αυτού του πειράματος διάσωσης και αυτοδιαχείρισης της αγοράς, ως χώρου πολιτισμού και αλληλεγγύης .

Η δημοτική αρχή Καμίνη σκόπευε να σβήσει από την Ιστορία της αυτά τα 5 χρόνια λειτουργίας της Αγοράς, που συνάντησε ευρεία κοινωνική αποδοχή.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οι διαχρονικά εκφρασμένες προτάσεις της ΑΠ και των ενεργών κατοίκων της Κυψέλης για τη λειτουργία του χώρου είναι γνωστές – και πολλές περιλαμβάνονται και στην πρόταση του πρώην Συμπαραστάτη του Δημότη Β. Σωτηρόπουλου, αλλά και στην κωδικοποίηση των προτάσεων της πρόσφατης Δημόσιας Διαβούλευσης του Δήμου το 2015 με τους κατοίκους της περιοχής. 

Ενδεικτικά, επαναλαμβάνουμε:

– οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, μαζί με τον ιστορικό ρόλο του κτιρίου στην περιοχή, ως χώρου κοινωνικής μνήμης πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες για την πρόταση ενός κέντρου κοινωνικής επαφής και συνάντησης, πολιτισμού, ενημέρωσης και αλληλεγγύης.

– η διαρκής ενεργός συμμετοχή των κατοίκων, πρέπει να είναι απαράβατος όρος για τη μελλοντική λειτουργία της αγοράς, προς όφελος της γειτονιάς και της πόλης ευρύτερα.

– πρέπει να εφαρμοστεί ένα νέο σχήμα δημοκρατικής και συμμετοχικής συνδιαχείρισης του δήμου και της τοπικής κοινωνίας (υπάρχουν τέτοια επιτυχημένα πρότυπα σε άλλες πόλεις της Ευρώπης). Σχετικά, και η Ειδική Πρόταση 4/2012 του πρ. Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, επισημαίνει «την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ώστε να διασφαλιστεί, τόσο ο δημόσιος προορισμός της ως νεότερο μνημείο και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνδιαχείρισής της από μια κοινή επιτροπή συμμετοχής εκπροσώπων του δήμου και των τοπικών φορέων, με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα, όσο και η συνέχιση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνελεύσεων στον χώρο αυτόν, με κριτήρια πλουραλισμού, ίσης μεταχείρισης και αποφυγής διακρίσεων»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΣ

1) Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας εδώ και μήνες να συζητηθεί το θέμα του τρόπου επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς στο ΔΣ, η δημοτική αρχή επέλεξε να διεκπεραιώσει τη διαδικασία χωρίς ενημέρωση των παρατάξεων. Αυτό δείχνει την αντιδημοκρατική αντίληψη της δημοτικής αρχής Καμίνη – ιδιαίτερα σε ένα θέμα που αφορά κατεξοχήν το δημόσιο χώρο και είναι εμβληματικό για την πόλη.

Αντ’ αυτού σήμερα εισάγεται το θέμα “προς λήψη απόφασης”, δηλαδή προς απλή επικύρωση των επιλογών της δημοτικής αρχής, χωρίς καν τη δυνατότητα το ΔΣ να επηρεάσει την κατάληξη της διαδικασίας που έλαβε χώρα.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι δεν έχουν περιληφθεί στα εισηγητικά υλικά του ΔΣ τα υλικά που κατέθεσαν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι, ήτοι οι εξειδικευμένες προτάσεις, το επιχειρηματικό σχέδιο (bussiness plan), το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων και η τεκμηρίωση βιωσιμότητας του μοντέλου αξιοποίησης (σελ. 4 της “ανοιχτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων”, Ιούνιος 2016)

Η επιλογή της δημοτικής αρχής Καμίνη να αποκλείσει από την πληροφόρηση και τις διαδικασίες τις αντιπολιτευόμενες φωνές και να φέρει προ τετελεσμένων το Συμβούλιο -δυστυχώς- δεν μας εκπλήσσει πια…

2) Κατά τη γνώμη μας, υπάρχουν ακόμη και τυπικά, νομικά ζητήματα που τίθενται.

Με τη διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα παραχωρεί πλήρως ένα δημοτικό ακίνητο (που επιπλέον η ανακαίνισή του έχει συγχρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς και εθνικούς δημόσιους πόρους), σε έναν φορέα ιδιωτικού δικαίου (έστω μη-κερδοσκοπικού) που θα έχει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης, μέσω υπενοικίασης των χώρων της Αγοράς.

Θεωρούμε ότι, επειδή τίθενται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και μη αποδεκτών κρατικών ενισχύσεων ιδιωτικών δραστηριοτήτων, χρειάζεται να κατατεθεί στο ΔΣ γραπτή γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής του υλοποιημένου έργου ΕΣΠΑ, για τη νομιμότητα της διαδικασίας και του σχεδίου σύμβασης.

Δεν νοείται μια τέτοια -πενταετής μάλιστα- σύμβαση παραχώρησης ενός τόσο σημαντικού ακινήτου να μην είναι νομικά θωρακισμένη.

Αλλιώς κινδυνεύουμε να αποφασίσουμε σήμερα κάτι που μπορεί να “πέσει” στο μέλλον από ενστάσεις και δικαστικές διεκδικήσεις τρίτων. 

3) Ωστόσο, η Ανοιχτή Πόλη θα τοποθετηθεί επί της ουσίας και στο περιεχόμενο της πρότασης, ελπίζοντας να συμβάλλουμε στην αποφυγή λαθεμένων επιλογών, που θα ναρκοθετήσουν μακροπρόθεσμα τις όποιες ευγενείς προθέσεις έχουν οι υποψήφιοι διαχειριστές και όσοι προώθησαν τη συγκεκριμένη πρόταση όπως διαμορφώθηκε. 

Συγκεκριμένα:

α) δεν κατανοούμε γιατί η δημοτική αρχή απεκδύεται πλήρως των ευθυνών της και μετακυλύει όλα τα κόστη λειτουργίας της Αγοράς στον ιδιώτη, μη- κυβερνητικό, παραχωρησιούχο φορέα – ακόμη και αυτά για την ηλεκτροδότηση, ύδρευση και καθαριότητα του χώρου (άρθρο 5 σύμβασης).

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για τον “αυτοχρηματοδοτούμενο” χαρακτήρα της διαχείρισης (άρθρο 2, σημείο 5 σύμβασης), ωθεί αναγκαστικά τους διαχειριστές σε αυξανόμενη εμπορευματοποίηση των δραστηριοτήτων και αποκλεισμό συλλογικοτήτων και ομάδων που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ώστε να πληρώσουν για την φιλοξενία και συμμετοχή τους στην Αγορά.

Αυτή η ρήτρα οφείλει να αλλάξει και ο Δήμος να συνεχίσει να καλύπτει τα βασικά έξοδα του χώρου, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την μη ιδιωτικοποίηση του χαρακτήρα της Αγοράς.

β) δεν κατανοούμε πώς διασφαλίζεται η δωρεάν φιλοξενία και συμμετοχή ενεργών συλλογικοτήτων της περιοχής στην Αγορά – η γενικόλογη διατύπωση “προσφορά υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς την τοπική κοινότητα” (άρθρο 2, σημείο 4 σύμβασης) δεν καλύπτει τις ανάγκες και δεν δεσμεύει τον παραχωρησιούχο ουσιαστικά σε τίποτα.

Προτείνουμε συγκεκριμένα την συμπερίληψη στη σύμβαση διατύπωσης που να προβλέπει “την υποχρέωση του παραχωρησιούχου να διαθέτει δωρεάν τις -μη δεσμευμένες με πάγιες συμφωνίες εκμετάλλευσης- εγκαταστάσεις της αγοράς σε μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άτυπες συλλογικότητες που εδρεύουν στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα, με τον μόνο όρο ότι αποδέχονται «τον πλουραλιστικό, δημοκρατικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Αγοράς».

Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε εκδήλωση που προτείνεται από τοπικές συλλογικότητες θα τελεί υπό την αίρεση της αποδοχής της από τον παραχωρησιούχο-διαχειριστή, κάτι που είναι πολιτικά απαράδεκτο και θα αποξενώσει την Αγορά από τους φυσικούς της χρήστες και τους κοινωνικούς υποστηρικτές από την τοπική κοινωνία.

γ) δεν μας καλύπτει καθόλου η αόριστη πρόβλεψη για την συγκρότηση ενός οργάνου για την επίβλεψη του παραχωρησιούχου και την τήρηση των όρων της σύμβασης σύμφωνα με τους σκοπούς που έχουν τεθεί, την προηγούμενη έκφραση γνώμης για ενέργειες κλπ.

Χρειάζεται έστω σήμερα -και πριν την εισαγωγή του θέματος προς ψήφιση, ρητή διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής και γραπτή πρόβλεψη στη σύμβαση, ότι στην εν λόγω “ομάδα εργασίας” θα εκπροσωπούνται κατ’ ελάχιστο οι τρεις πρώτες παρατάξεις του Δήμου – τόσο σε επίπεδο δημοτικού, όσο και κοινοτικού, συμβουλίου – αλλά και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων – τυπικών και άτυπων- που θα προτείνουν οι παρατάξεις, ώστε να υπάρχει πλουραλισμός και δημοκρατική αντιπροσωπευτικότητα στον κοινωνικό έλεγχο της σύμβασης.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Με βάση τα παραπάνω, και παρά την βούλησή μας να υποστηρίξουμε κάθε καινοτόμα προσπάθεια για την αξιοποίηση της Αγοράς, οι όροι που η δημοτική αρχή επέλεξε να οργανώσει τη διαδικασία, αρκετές προβληματικές ρήτρες της σύμβασης όπως κατατέθηκε, αλλά και η απουσία ρητών δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για μια σειρά από “θολά” σημεία της, δεν θα υπερψηφίσουμε το θέμα όπως εισήχθη.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω την ύστατη ώρα, να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας και να “θωρακίσει” έτσι τη διαδικασία πολιτικά, αλλά και θεσμικά.

Θέλουμε τέλος να κάνουμε σαφές ότι:

– θα σταθούμε στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που ανέδειξαν τη σημασία της Αγοράς και θα υπερασπιστούμε τη συμμετοχή τους στη λειτουργία της.

– θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τη διασφάλιση της λειτουργίας της με δημοκρατικό, πλουραλιστικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα.”

Βαριές κατηγορίες κατά Καμίνη για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;