9.9 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΝΕΡΟΒόλος: Το νερό δεν είναι μπάλα, τζόγος και ευρώ

Βόλος: Το νερό δεν είναι μπάλα, τζόγος και ευρώ

ΒΟΛΟΣ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΑ, ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ

Η εκχώρηση της διαχείρισης του νερού, αυτού του πολύτιμου φυσικού κοινωνικού αγαθού, σε ιδιωτικά χέρια περνά και μέσα από το ξεπούλημα των (απαξιωμένων) δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης. 

Ένα τέτοιο επεισόδιο του παγκοσμίου πολέμου για τον έλεγχο του νερού και κατ΄επέκταση της ζωής και της δημοκρατίας, διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/8/2018 στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, όπου πολίτες παρενέβησαν ενάντια στην επιχειρούμενη εκχώρηση της ύδρευσης-αποχέτευσης της πόλης (ΔΕΥΑΜΒ) σε ιδιώτες, την οποία προωθεί η δημοτική αρχή Μπέου. 

Απέναντι τους αντίκρισαν και αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της μεταμοντέρνας λαϊκιστικής τοπικής εξουσίας: κράτος και παρακράτος, μπράβοι και αστυνομία, χρησιμοποιώντας φυσική βία επιχείρησαν να αποτρέψουν την παρέμβαση, αλλά αντιμετωπίστηκαν όπως άρμοζε. Στο μεταξύ, από το απόγευμα της Δευτέρας, οι Σταγιάτες του Πηλίου, ένα «εμβληματικό» χωριό στη μάχη για κοινωνική αμεσοδημοκρατική διαχείριση του νερού, βρέθηκαν υπό κατοχή από δυνάμεις της αστυνομίας, έπειτα από στοχευμένες διώξεις κατά δύο αγωνιστών, ενώ το πρωί της Τρίτης 28/8 συνελήφθη ως υποκινητής επεισοδίων ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής. 
Για μια ακόμη φορά γίνεται πασιφανές ότι η κατάρρευση του εγχώριου ετερόνομου πολιτικού συστήματος και η αναδιάταξη δυνάμεων στη διαχείριση της δημόσιας σφαίρας, τον χώρο των κοινών αγαθών, ιδιαίτερα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, απελευθέρωσε τη δίψα των επιχειρηματικών συμφερόντων για καθολικό έλεγχο των κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, ο δημόσιος χώρος, η τροφή, η επικοινωνία.
Την κοινοβουλευτική εμφάνιση των ταπεινών ενστίκτων (2012) ακολούθησε ένα κύμα αυτοδιοικητικό με κοινό νήμα το lifestyle, την επικοινωνιακή χειραγώγηση των πολιτών, την άμεση επαφή με το δικαστικό σώμα, την απαξίωση του δημόσιου χώρου, στο νέο πλαίσιο ολοκληρωτισμού που άνοιξε η πλημμυρίδα νομοθετικών παρεμβάσεων του Κράτους υπέρ της κερδώας Αγοράς. Στην περίπτωση του Βόλου, όπως συμβαίνει στις Σκουριές, τη Φιλαδέλφεια και αλλού, το γαϊτανάκι των διώξεων, των μαφιόζικων πρακτικών, των υπουργικών παρεμβάσεων υπέρ των εταιρειών, επιχειρεί την κατάληψη της σφαίρας των κοινών και του δημόσιου χώρου, του εδάφους και των κοινών αγαθών. 
Οι αυτεξούσιοι πολίτες του Βόλου και του Πηλίου είναι οι μόνοι που μπορούν να ακυρώσουν, με τη φυσική τους παρουσία, τους σχεδιασμούς Κράτους και Κεφαλαίου. Δεν είναι μόνοι/ες!
Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, από την Μεσοχώρα που αντιστέκεται στην εκτροπή του Αχελώου ως τη Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής, από το Ζαγόρι (ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου) μέχρι το Καστέλλι του Ηρακλείου (ενάντια στην κατασκευή του φαραωνικού αεροδρομίου), συμπαραστέκονται στον αγώνα τους – για αυτοθέσμιση και άμεση δημοκρατία, γη και ελευθερία! 

-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ 

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΛΙΟ 

– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση www.antiauthoritarian.gr
Βόλος: Το νερό δεν είναι μπάλα, τζόγος και ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;