30.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ7η διάσχιση Ρεματιάς από την σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια | Κυριακή 19...

7η διάσχιση Ρεματιάς από την σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια | Κυριακή 19 Μαΐου

Η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ και ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλούν να περπατήσετε και να ανακαλύψετε μια μοναδική διαδρομή «στις ομορφιές της γειτονιάς μας». Την  διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του λεκανοπεδίου διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει με την παρουσία μας χάρη στις αναλυτικές ενημερώσεις από τους ειδικούς ξεναγούς μας.

Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο που μας περιβάλλει αρχικά δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σε συνδυασμό με την εποχή κάνουν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις. Καταλήγουμε στο πάρκο της Ρεματιάς για να κλείσουμε την μέρα με μουσική!

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 9:30 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις 3,5 ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο).

Για να φτάσουμε στην εκκίνηση της διαδρομής στην σπηλιά Νταβέλη, αρχικά θα επιβιβαστούμε σε λεωφορεία, ύστερα θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά από το σημείο που θα μας αφήσει το λεωφορείο.

7η διάσχιση Ρεματιάς από την σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια | Κυριακή 19 Μαΐου

ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ

Η μεταφορά είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους συμμετέχοντες και  θα γίνει με λεωφορεία που έχει  ναυλώσει ο Δήμος και θα ξεκινήσουν από 2 διαφορετικά σημεία :

 

1.    με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν  στις 8 το πρωί μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων  (Μακεδονίας και Θεσσαλίας –Βριλήσσια)

2.    με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί στον σταθμό metro Δουκίσης Πλακεντίας https://g.page/moovencafe?share-

3.    με λεωφορεία των συλλόγων–ομάδων που συμμετέχουν

Για την επιβίβαση στο λεωφορείο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ τα λεωφορεία θα μας μεταφέρουν από τα Βριλήσσια  μέχρι την σπηλιά Νταβέλη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μετά την λήξη της πεζοπορίας που είναι η παραρεμάτιος Βριλησσίων(Διομήδους 11) να αποχωρήσουν με ίδια μέσα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

·        στο τηλέφωνο του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ  2108105665  από Δευτέρα 13/5 έως και Παρασκευή 17/5 από τις 10 το πρωί έως τις 13.00

·        στο τηλέφωνο του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ 2108105665   βραδινές ώρες ΜΟΝΟ την Τετάρτη 15/5 και την Παρασκευή 17/5 από τις 19.30 έως τις 21.00

·        ΜΟΝΟ αν υπάρχουν θέσεις ο σύλλογος θα ανοίξει για συμμετοχές και το Σάββατο 18/5 από τις 11.00 εως τις 13.00

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ονομαστικές για κάθε άτομο που θα συμμετέχει – δηλαδή αν κάποιος δηλώσει περισσότερα από 1 άτομα θα πρέπει δώσει τα ονόματα τους.

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από τον ειδικό επιστήμονα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο-Msc Οικολογίας .

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων).

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας»( σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε μία περίπου ώρα για να φτάσουμε   στη Νέα Πεντέλη(πλησίον γέφυρας Παναγούλη), όπου ο Βριλησσός θα προσφέρει νερό, χυμούς και το καθιερωμένο πλέον λουκουμάκι.

Μετά από σύντομη στάση θα μπούμε στην ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό με τρεχούμενα νερά. Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όλη η διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα Βριλήσσια θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις. Υπολογίζουμε να είμαστε στα Βριλήσσια στις 13.00.

Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 720 μέτρα και θα κατέβουμε στα Βριλήσσια στα 250μέτρα. Το μήκος της διαδρομής μας είναι περίπου 8,5 χλμ.

Όσοι επιθυμούν συντομότερη περιπατητική διαδρομή (περίπου δύο ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10:30 π.μ. στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωση της στα Βριλήσσια.

Στην νέα Πεντέλη μπορείτε να φτάσετε είτε με δικά σας μέσα , είτε  με την λεωφορειακή γραμμή 451 που ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – Λεωφόρο Πεντέλης.

Όσοι επιλέξουν την μικρότερη πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από την Νέα Πεντέλη ΔΕΝ χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή γιατί δεν θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία της διοργάνωσης.

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας περίπου στις 13.30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους πάνω από τη Σισμανογλείου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα,χυμούς και νερό, καθώς και  live μουσική απο πιάνο που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, σνακ).

Η διαδρομή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες, απαραίτητο είναι όμως οι συμμετέχοντες να έχουν υγεία και την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 15μελής ομάδα αρχηγών αναβάσεων του Βριλησσού με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ όχημα της πολιτικής προστασίας Βριλησσίων θα βρίσκεται σε επιφυλακή σε συγκεκριμένα σημεία για την περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια κάποιος από τους συμμετέχοντες. Θα πεζοπορήσουν μαζί μας δύο ιατροί και μία νοσηλεύτρια  μέλη του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ.

Όλη η πεζοπορική διαδρομή από την Σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια είναι σηματοδοτημένη από τον Βριλησσό με πράσινη πατουσίτσα σε πορτοκαλί φόντο.

Την 6η Πεζοπορική Διάσχιση στηρίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Οι δραστηριότητες στην φύση ενέχουν τον κίνδυνο του ατυχήματος. Οι συμμετέχοντες σε κάθε εξόρμηση του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα, καθώς ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εμπειρία, εξοπλισμό και ικανότητες που απαιτούνται για την δραστηριότητα που επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Επίσης έχουν ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής στις εξορμήσεις του συλλόγου όπως είναι αναρτημένοι στην σελίδα του συλλόγου https://issuu.com/vrilissos_issuu/docs/vrilisos_2017-2018_ds

Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Πεζοπόροι Χαλανδρίου

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;