17 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ"Καρέκλα Σκηνοθέτη": Κύκλος 6 συναντήσεων - Πώς βρίσκω τη δημιουργικότητά μου; Γιατί...

“Καρέκλα Σκηνοθέτη”: Κύκλος 6 συναντήσεων – Πώς βρίσκω τη δημιουργικότητά μου; Γιατί είναι απαραίτητη στην καθημερινή ζωή;

Πώς βρίσκω τη δημιουργικότητά μου; Γιατί είναι απαραίτητη στην καθημερινή ζωή;

κύκλος 6 συναντήσεων – έναρξη Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στις 11.00 – 13.00
χώρος διεξαγωγής: Β. Όλγας 148, Θεσσαλονίκη

Το δημιουργικό μας κομμάτι ευθύνεται για τον αν ολοκληρώνουμε μια ιδέα στον χρόνο που θέλουμε, αν εμπλουτίζουμε την καθημερινότητά μας με νέες συνήθειες, αν συνδεόμαστε ουσιαστικά με τους άλλους ανθρώπους.

Eίναι υπερδραστήριο στην παιδική μας ηλικία. Είναι άκρως απαραίτητο για να συνεχίσει το έργο του ο κάθε εφευρέτης, επιστήμονας ή καλλιτέχνης. Είναι, ταυτόχρονα, τόσο παραγκωνισμένο από το τυπικό σύστημα εκπαίδευσης.

Το αποτέλεσμα;

Όσο γίνεται όλο και πιο απαιτητική η καθημερινότητα ξεχνάμε τις έμφυτες ικανότητες σκηνοθεσίας της ζωής μας.

Η “καρέκλα του Σκηνοθέτη” είναι μια απολαυστική μέθοδος ενεργοποίησης της δημιουργικότητας. Μέσα από τεχνικές εστίασης focusing και αυτόματης γραφής την εντοπίζουμε, την “κινητοποιούμε”, τη χρησιμοποιούμε για να δώσουμε σχήμα σε ότι νιώθουμε μέχρι στιγμής μέσα μας ασχημάτιστο.

"Καρέκλα Σκηνοθέτη": Κύκλος 6 συναντήσεων - Πώς βρίσκω τη δημιουργικότητά μου; Γιατί είναι απαραίτητη στην καθημερινή ζωή;

 

Τι κάνουμε;

Ως μέλη μιας ομάδας:

βρίσκουμε τον προσωπικό μας τρόπο έμπνευσης
αφήνουμε πίσω τα εμπόδια και τους ανασταλτικούς παράγοντες
ενισχύουμε, τελικά, τα κίνητρά μας για μια πιο δημιουργική καθημερινότητα

Σας αφορά αν:

θέλετε να εμβαθύνετε στην “τέχνη της ζωής”
είστε καλλιτέχνες και θέλετε να διευρύνετε με ριζοσπαστικό τρόπο την οπτική σας και να εξελίξετε το έργο σας
κάνετε μια νέα επαγγελματική αρχή ή διαπραγματεύεστε με τον ίδιο σας τον εαυτό για το αντικείμενο ενασχόλησής σας

Γιατί, μήτρα του κάθε δημιουργήματος είναι η/ο δημιουργός του
Πλαίσιο Συναντήσεων

Πρόκειται για έναν κύκλο 6 συναντήσεων που ξεκινάει το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες. Πραγματοποιείται ανά 15 ημέρες, Σάββατο παρά Σάββατο, 11.00 – 13.00. Η πρώτη συνάντηση είναι αυτοτελής ως συνάντηση γνωριμίας.

H Στέλλα Τενεκετζή

Σχεδιάζει και οργανώνει θεατρικές παραγωγές με συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδας. Πρόσφατη στη Θεσσαλονίκη η “Λούνα”, η παράσταση που εξελίχθηκε μέσα σε αστικό λεωφορείο. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2019 (“Του Επαγγέλματός της”, εκδόσεις Απόπειρα), ποιήματα και διηγήματά της φιλοξενούνται κατ’ εξακολούθηση σε λογοτεχνικά περιοδικά. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου.

Με τη διδασκαλία δημιουργικής γραφής ασχολείται από το 2021. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε για τον αυτοπροσδιορισμό των προεφήβων και εφήβων μέσα από τον τρόπο που χρησιμοποιούν τη γλώσσα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της ομογένειας (2022-2023, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

H Ελπίδα Χατζοπούλου

Ξεκίνησε ως οικονομολόγος απασχολούμενη σε εταιρίες πάνω στην ερεύνα αγοράς και την ψυχολογία καταναλωτή. Δίδαξε σε δημόσια ΙΕΚ. Στην πορεία στράφηκε στην συμβουλευτική σε θέματα διατροφής και υγείας όπου και εργάστηκε ως συντονίστρια του ανάλογου τομέα σε ΜΚΟ.

Σπούδασε Οικονομικά, Συμβουλευτική ψυχικής υγείας και Ψυχοθεραπεία FOT (Focusing Oriented Therapy). Εξειδικεύτηκε με μεταπτυχιακό πάνω στην Ψυχολογία καταναλωτή και την Οικονομική ψυχολογία. Σήμερα εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια σε δικό της γραφείο ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών και διηγημάτων.

Καρέκλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ταυτότητα

Σχεδιασμός: Στέλλα Τενεκετζή Ειδική σύμβουλος: Ελπίδα Χατζοπούλου Συντονισμός ομάδας: Ελπίδα Χατζοπούλου, Στέλλα Τενεκετζή Διοργάνωση: Electra Social Company

Κόστος συμμετοχής / Ημερομηνίες

Συμβολικό κόστος πρώτης συνάντησης: 15,00 ευρώ
Συνολικό κόστος συμμετοχής (6 συναντήσεις / 3 μήνες): 140,00 ευρώ
Early Bird: 110,00 ευρώ
Για εγγραφές μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου
Έναρξη: Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ.
Επόμενες συναντήσεις: 21/10/2023, 4/11/2023, 18/11/2023, 2/12/23, 16/12/2023

Πληροφορίες: kareklaskinotheti@gmail.com
Kράτηση θέσης: 6977 293939 και 6939401170
Διεύθυνση χώρου διεξαγωγής: Β. Όλγας 148, τ.κ. 54645, 2ος όροφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;