22.7 C
Athens
Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΤο κόλπο του γαύρου

Το κόλπο του γαύρου

Γράφει ο Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

Φωτο 1 αυτός εδώ ο γαύρος πουλήθηκε στο Αγρίνιο ως φρέσκος σε πολίτη.

Μόνο που αυτός ο γαύρος είναι ξεπαγωμένος και αυτό φαίνεται από τις ουρές του. Πάντα όταν μπαίνουν κατάψυξη γαύροι σε μεγάλο ποσοστό οι ουρές τους σπάνε. Παρατηρήστε ουρές τσακισμένες.
Φωτο 2 μια φωτο που αλίευσα από το ίντερνετ με γαύρο φρέσκο όπου και εδώ παρατηρήστε τις ουρές του που είναι ακέραιες.
Τα ψάρια αυτά τα παίρνουν οι πωλητές κατεψυγμένα από εμπόρους 3 με 3,4 ευρώ το κιλό μαζί με φπα τα ξεπαγώνουν και τα πουλάν στον κόσμο σαν φρέσκα στα 6 ευρώ το κιλό.
Όταν έχει πολύ γαύρο σε ποσότητα από τα καΐκια οι έμποροι παγώνουν μια ορισμένη ποσότητα. Αυτό το κάνουν γιατί όταν έχει ανέμους και κύμα η θάλασσα η γεμάτο φεγγάρι τα καΐκια δεν πιάνουν γαύρο η έρχεται λίγος στην πιάτσα με αποτέλεσμα η τιμή του να εκτινάσσετε .
Έτσι εκεί οι έμποροι θα δώσουν παγωμένο ψάρι που έχουν στους πωλητές λαΐκής, ψαράδικα και αγορές κεντρικές. Οι απατεώνες θα τον ξεπαγώσουν και θα τον πουλήσουν σαν φρέσκο στον κόσμο.
Το πιο αισχρό είναι πως τα ψάρια αυτά όχι μόνο δεν είναι φρέσκα ημέρας όπως λένε και τα πουλάν σε τιμή φρέσκου, αλλά θα μείνουν και άλλες 2 με 3 μέρες ακόμα στους πάγκους μέχρι να πουληθούν.
Μιλάμε για τόνους γαύρου που πουλάν σε απίστευτη τιμή για φρέσκο στη πιάτσα και δεν είναι και ταΐζουμε τα παιδιά μας.
Δεν είναι φρέσκο ωρών, είναι ξεπαγωμένο ημερών με στόχο το ψέμα και την τσέπη σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ